top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 23 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas313
mod_vvisit_counterJuče882
mod_vvisit_counterOve sedmice5926
mod_vvisit_counterProšla sedmica5740
mod_vvisit_counterOvaj mjesec25334
mod_vvisit_counterProšli mjesec23503
mod_vvisit_counterUkupno1353193
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : SŠC "Milorad Vlačić" na Svjetskoj geografskoj olimpijadi u Kini PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 29 jul 2019 09:42

alt
alt

alt
Vlasenica - Srednjoškolski centar “Milorad Vlačić” iz Vlasenice okitio se zlatnim I bronzanim medaljama na Geografskoj olimpijadi Srednje, Južne i Jugoistočne Evrope, koja je održana u Beogradu a Marijana Mićić učenica ovog Centra dio je četvoročlane ekipe koja BiH predstavlja na Svjetskoj geografskoj olimpijadi koja se od 30.jula do 05.avgusta održava u dalekoj Kini u Hong Kongu.

Od šest medalja koje su na Geografskoj olimpijadi Srednje, Južne i Jugoistočne Evrope, osvojili učenici iz Bosne i Hercegovine , četiri medalje su otišle u Vlasenicu u srednjoškolski centar "Milorad Vlačić".  Profesor geografije u vlaseničkom srednjoškolskom centru Dragan Ilić kaže da su se okitili sa dvije zlatne I dvije bronzane medalje.

Zlatne medalje na najvećem regionalnom tamičenju u Evropi osvojili su učenici Filip Stjepanović I Miloš Samardžić dok su bronzane medalje pripale Ljeposavi Plakalović I Milošu Pavloviću .

Ovih dana na ispitu iz geogafije je i učenica Marijana Mićić. Ona je, zajedno sa profesorom Ilićem, dio  ekipe koja BiH predstavlja na Svjetskoj geografskoj olimpijadi u Hong Kongu. Kartu za ovo prestižno takmičenje, Marijana je obzebijedila prošle godine osvojivši bronzanu medalju na Balkanijadi u Rumuniji i od tada se temeljno priprema za Hong Kong.

Direktor vlaseničkog SŠC Goran Đurić napominje da su odlazak predstavnika iz Vlasenice u daleku Kinu, podržali Ministarstvo prosvjete i kulture RS i opštna Vlasenica.

Svjetska geografska olimpijada u Hong Kongu održava se od 30.jula do 05. avgusta a Marijani i profesoru Iiću želimo puno uspjeha !

O uspjehu vlaseničkih srednjoškolaca jutros je bllo riječi i u programu RSE a prilog poslušajte na sledećem linku : https://www.slobodnaevropa.org/a/30055245.html

Poslednje ažurirano ponedeljak, 29 jul 2019 09:42
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom