top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 13 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas23
mod_vvisit_counterJuče765
mod_vvisit_counterOve sedmice1425
mod_vvisit_counterProšla sedmica5762
mod_vvisit_counterOvaj mjesec20226
mod_vvisit_counterProšli mjesec16321
mod_vvisit_counterUkupno1303445
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica - Rekonstrukcija mostova u Gornjem Zalukoviku privodi se kraju PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 16 avgust 2019 11:20

altVlasenica - Za desetak dana biće završena rekonstrukcija dva mosta u mjesnoj zajednici Gornji Zalukovik u opštini Vlasenica, koji su prije dva mjeseca oštećeni usljed obilnih padavina. Načelnik opštine Miroslav Kraljević kaže da su mostovi bili izgrađeni od drveta prije 50 godina, te da će njihovom rekonstrukcijom biti olakšana putna komunikacija za oko 10 domaćinstva u G.Zalukoviku i oko 20 domaćinstava prema Tugovu koji koriste ovaj putni pravac.

"Ovo iza nas je most koji se gradi , praktično iznova. Bujice su prije dva mjeseca odnijele dva mosta i mještani nisu imali putnu komunikaciju. Radove u vrijednosti od 20 000 KM finanisraju opština Vlasenica i Elektroprivreda RS, jer se nedaleko od ovog mosta nalazi mini hidrocentrala koja će ove godine obilježiti 70 godina postojanja i kao takva, najstariji je elektroenergetski objekat u RS i BiH" - kaže Kraljević.

Radiša Kovačević sa porodicom živi u Gornjem Zalukoviku. Priča koje poteškoće je imao kada je vodena bujica oštetila most. "Dolazili smo terencom , preko potoka, ali na svu sreću nismo čekali dugo na popravku mosta. Načelnik je odmah reagova i ubzao radove , hvala mu na tome jer mi nemamo drugog prelaza. Ljudi idu na posao, djeca u školu..." - kaže Radiša.

"Mnogo nam znači rekonstrukcija mostova" - kaže Dragan Đurić koji u G.Zalukoviku živi sa majkom i bratom i uzgaja malinu na oko 5 dunuma.

Prvi most , koji se nalazi preko puta seoskog groblja dug je 6 metara i širok 5,40 metara i uskoro će biti u potpunoj funkciji jer predstoji asfaltiranje mosta i postavljanje zaštitne ograde.

Poslednje ažurirano petak, 16 avgust 2019 11:26
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom