top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 22 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas59
mod_vvisit_counterJuče765
mod_vvisit_counterOve sedmice1461
mod_vvisit_counterProšla sedmica5762
mod_vvisit_counterOvaj mjesec20262
mod_vvisit_counterProšli mjesec16321
mod_vvisit_counterUkupno1303481
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Promovisana uputstva za prijavu sumnje na korupciju u opštinskoj upravi PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 18 septembar 2019 10:21

altMilići - Predstavnici opštinske uprave, javnih institucija, nevladinog sektora i mjesnih zajednica u opštini Milići, imali su priliku da se detaljnije upoznaju sa načinima prijave sumnje na korupciju u opštinskoj upravi u okviru prezentacije koju su organizovali Misija OEBS-a u BiH u saradnji sa Odjeljenjem za opštu upravu opštine Milići. Načelnica ovog odjeljenja Marina Mišić kaže da sumnju na korupciju u opštinskoj upravi, građani mogu prijaviti na nekoliko načina definisanih uputstvima koja je donio načelnik opštine Milići.

"Prijavu sumnje na korupciju moguće je dostaviti pisanim putem, poštom ili neposredno u opštinskoj pisarnici, te elektronskom poštom na opštinsku mejl adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Prijavu je, takođe, moguće podnijeti putem posebnog linka na zvaničnoj internet stranici opštine Milići (APK), ili usmeno na zapisnik kod ovlaštenog službenika za postupanje sa prijavom korupcije" kaže Mišićeva i dodaje da prijava može biti anonimna s tim što kod takvih prijava, u slučaju da se kasnije, kroz sprovođenje postupka, utvrdi da nema dovoljno elemenata za procesuiranje, odnosno postupanje po prijavi, neće biti moguće tražiti dopunu prijave.

Službenik kancelarije OSCE u Srebrenici Darko Dragutinović kaže da Misija OEBS-a u BiH u posljednjih nekoliko godina intenzivno radi na poslovima i aktivnostima koji se tiču prevencije i borbe protiv korupcije, te s tim ciljem sarađuje sa svim nivoima vlasti u BiH na jačanju njihovih kapaciteta za što efikasniju borbu protiv korupcije. U tom smjeru u Milićima je do sada realizovano niz aktivnosti.

"To je izrada kriterijuma za finansiranje udruženja građana, kriterijuma za finansiranje sportskih udruženja, te nedavno pokretanje e-matičara usluge koja građanima omogućava da elektronskim putem upute zahtjev za dobijanje izvoda iz matičnih knjiga. Sve su to načini koji povećavaju transparentnost organa lokalne uprave, što je jedan od preduslova borbe protiv korupcije" kaže Dragutinović.

Opštinskoj upravi Milići do sada nije podnesena nijedna prijava sumnje na korupciju, a Zakon o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju u RS predvidio je i novčane kazne u slučaju zloupotrebe prijavljivanaj korupcije koje se kreću od 5000 do 15 000 KM.

Poslednje ažurirano sreda, 18 septembar 2019 10:23
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom