top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 10 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas192
mod_vvisit_counterJuče304
mod_vvisit_counterOve sedmice496
mod_vvisit_counterProšla sedmica3612
mod_vvisit_counterOvaj mjesec10707
mod_vvisit_counterProšli mjesec17048
mod_vvisit_counterUkupno1260548
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Zvornik : Rebalansirani budžet veći za 767 000 KM PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 24 oktobar 2019 18:06

altZvornik - Odbornici skupštine Grada Zvornik, jednoglasno su  usvpjili Nacrt rebelansa budžeta za 2019. godinu. Srđan Despić načelnik odjeljenja za finansije u gradskoj upravi Zvornik kaže da je rebalansirani budžet uvećan za 767 000 KM a razlog uvećanju su kreditna sredstva koja će biti uložena u projekte.

" Drugi razlog za rebalans budžeta promjena u strukturi rashoda, dok prihodi idu predviđenom dinamikom, poreski prihodi su povećani za oko 137 hiljada KM, dok su neporeski smanjeni za 120 hiljada KM. Rebalans budžeta rađen je na bazi izvršenja budžeta za prvih sedam mjeseci" - kaže Despić.

Bojan Lukić šef kluba odbornika SDS-a kaže da nemaju ništa protiv ulaganja u infrastrukturu, ali pojedine stavke u rebalansu nisu im jasne. "Potrebno je da odbornici znaju i da zajednički treba da donesu odluku o raspodjeli 400 hiljada KM koja su prvobitno bila planirana za izgradnju parking garaže kod Z blokova. Mi nemamo ništa protiv da ona budu preusmjerena na ulaganju u infrastrukturu mjesnih zajednica, ali je potrebno znati kojih mjesnih zajednica tačno, da ne bi došli u situaciju da se ulaže u one MZ u kojima je već mnogo toga urađeno. Neshavtljive su i igre koje se igraju oko FK Drina. Klub je ispao iz takmičenja u Prvoj, i sada se takmiči u Drugoj  ligi RS, a mi mu, iako ima mnogo mnogo potrebnijih stavki, iz budžeta dajemo dodatnih 100 hiljada KM, to je ono što je neshvatljivo" - kaže Lukić.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović kaže da će se iz zaduženja koje će biti realizovano na osnovu emisije obveznica realizovati nekoliko projekata iz oblasti putne infrastrukture a na sjednici jde usvojena i odluka o pristouanju Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju i izradi Akcionog plana za održivu energiju i borbu protiv klimatskih promjena . "Donošenje ove odluke jedan od preduslova da lokalna zajednica može da aplicira na brojne projekte, u oblasti energetske efikasnosti" - kaže Ivanović.

Na sjednici je razmatrana i informacija o stanju ulica i trotoara te horizontalne i vertikalne signalizacije na području Grada. Predsjednik Udruženja RVI Zvornik Dragislav Mijanović rekao je da nije zadovoljan postojećim rješenjima kada su u pitanju invalidi. "Nije dobro riješeno pitanje spusnica sa trotoara , tako da je praktično invalidima koji koriste kolica onemogućeno kretanje " - rekao je Mijanović.

Odbornici gradske skupštine usvojili su program rada , parkova, prigradskih naselja i lokalnih puteva za 2020. godinu te informaciju o stanju vodosnabdjevanja i pružanja drugih komunalnih usluga.

Usvojena je i Odluka o usvajanju dopune Programa korišćenja budžetskih sredstava za podsticaj razvoja poljoprivrede  na području grada Zvornika za ovu godinu kojom je predviđeno da će Grad Zvornik redovno vršiti dodjelu: plastenika, opreme ili sadnog materijala, te da će redovno organizovati stručna predavanja u skladu sa kalendarom radova u plasteniku. Razlog za dopunu je realizacija projekta “Unapređenje plasteničke proizvodnje povrća“ koji je predviđen Strategijom integrisanog razvoja za period 2018-2027. godine (Plan implementacije za period 2019-2021. godina).

Poslednje ažurirano četvrtak, 24 oktobar 2019 18:17
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom