top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 3 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas13
mod_vvisit_counterJuče959
mod_vvisit_counterOve sedmice3308
mod_vvisit_counterProšla sedmica5762
mod_vvisit_counterOvaj mjesec972
mod_vvisit_counterProšli mjesec21137
mod_vvisit_counterUkupno1305328
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Počela isporuka opreme korisnicama NODAS-ovog projekta PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 17 januar 2020 10:07

altVlasenica - Osam preduzetnica u opštini Vlasenica koje se bave poljoprivredom, uslužnim i zanatskim djelatnostima unaprijediće svoj posao zahvaljujući  projektu  „Osnaživanje poljoprivrednih, preduzetničkih i uslužnih preduzeća pod vođstvom žena u opštini Vlasenica „ koji opština realizuje u saradnji sa Udruženjem za razvoj i afirmaciju društva "NODAS". Mila Pantić , poslastičar ovim poslom se bavi 26 godina i kaže da je ovo prvi projekat na koji je aplicirala.

"Aplicirala sam za rashladne uređaje i profesionalne miksere. Za nabavku ove opreme ja sam učestvovala sa 15% odnosno 688 KM " kaže Mila.

Cvijeta Lalović pet godina ima cvjećaru ali radi i dekoracije te u sklada s tim želi da osavremeni ponudu. "Tražili smo mašinu za pravljenje poklona i klima uređaj kako bi ljeti sačuvali svijeće. Vjerujemo da ćemo posao uduplati pa ćemo korist imati i mi a i opština" - kaže Lalovićeva.

Gazdinstvo Đurić nabaviće kvalitetno posuđe i opremu od inoksa za skladištenje mlijeka i proizvodnju sireva a u okviru ovog projekta podršku je dobilo i Udruženje žena "Podrinje" iz Vlasenice. Predsjednica Udruženja Desanka Nikolić kaže da su preko projekta dobili  opremu za kancelariju a uskoro će im stići i presa za preradu voća i povrća. "To će nam puno značiti jer veliki broj naših članica se bavi poljoprivredom. Bitno nam je da nas je opština u ovome podržala jer bez njihove podrške ne bismo mogle aplicirati" - kaže Nikolićeva.

alt

Za razvoj ženskog preduzetništva u Vlasenici, biće uloženo oko 96 000 eura a projektom će biti podržano najmanje 20 žena sa po 3000 eura - kaže Bekir Omerbašić projekt menadžer organizacije "NODAS" i dodaje da su korisnice projekta, sada postale i članice Udruženja žena "Podrinje" što bi trebalo da poboljša njihovu vidljivost na tržištu.

Šef odsjeka za razvoj u opštini Vlasenica Željko Damljanović kaže da je isporuka opreme preduzetnicama koje su potpisale ugovore već počela. "Dio opreme je stigao, ostatak će biti isporučen uskoro a u međuvremenu očekujemo i potpisivanje sa ostalih 13 korisnica. Ukoliko se ne potroše sredstva u okviru projekta biće podržano i više od predviđenog broja" - kaže Damljanović.

Osim u Vlasenici projekat „Osnaživanje poljoprivrednih, preduzetničkih i uslužnih preduzeća pod vođstvom žena" realizuje se u opštinama Kladanj i Konjic.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom