top
logo
Serbian English German




ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 13 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas29
mod_vvisit_counterJuče765
mod_vvisit_counterOve sedmice1431
mod_vvisit_counterProšla sedmica5762
mod_vvisit_counterOvaj mjesec20232
mod_vvisit_counterProšli mjesec16321
mod_vvisit_counterUkupno1303451
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : U toku obnova podova u 27 učionica u OŠ "Vuk Karadžić" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 23 januar 2020 12:25

altVlasenica - U OŠ "Vuk Karadžić" u Vlasenici, u toku je snacija podova u 27 učionica, a od decembra, kada su počeli radovi, pa do danas, podovi su urađeni u 18 učionica - kaže direktorica škole Danka Milić Kezunović."I ostalo nam je da završimo radove u suterenu u učionicama koje će ubuduće koristiti naši đaci prvaci, kao i osam učionica u suterenu naše škole" kaže direktorica Milić-Kezunović i napominje da đaci i njihovi nastavnici i učitelji zaslužuju bolje uslove za rad s obzirom da vlasenički osnovci bilježe zapažene rezultate na takmičenjima u košarci, matematici, fizici i drugim predmetima.

Posebno značajne su učinioce sa pratećim dnevnim boravkom, kuhinjom i kupatilom koje su namijenjenje đacima prvacima, za koje je do sada nastava bila organizovana u predškolskoj ustanovi "Prvi koraci" u Vlasenici . Učiteljica Vedrana Jovičić kaže da će prelaskom u zgradu osnovne škole , uslovi rada biti mnogo bolji. "Djeca će imati veći osjećaj pripadnosti školi i biće nam lakše da radimo u zgradi naše škole, jer tu nam je i pedagoško-psihološka služba i svima će biti bolje" - kaže Jovičićeva.

Novim učionicama raduju se i učenici viših razreda. Jelica Mitrović učenica osmog razreda smatra da je renoviranje učonica dobra ideja. "I od sada smo imali dobre uslove, ali kad nam učionice budu renovirane to će biti još bolje" - kaže učenica Mitrović.

Planirano je da sanacija podova bude završena do kraja februara ove godine a kompletan projekat u vrijednosti oko 120 000 KM finansiran je sredstvima Vlada Republike Srbije i Republike Srpske te opštine Vlasenica - kaže načelnik opštine Miroslav Kraljević i najavljuje nova ulaganja u obrazovanje, kako bi se stvorii uslovi za što kvalitetnije izvođenje nastave.

"Ono što je još ostalo da se uradi je nabavka namještaja i u tom pogledu imao sam već kontakte sa institucijama u Vladi RS. Takođe je potrebno uraditi drenažu objekta i vjerujem da ćemo to raditi na proljeće. Pored toga radimo i rekonstrukciju zgrade obdaništa jer želimo da našim najmlađim sugrađanima, stvorimo najbolje uslove za boravak u obrazovnim isntitucijama" - ističe Kraljević.

Zgrada osnovne škole u Vlasenici izgrađena je 1964. godine a nastavu u školskoj 2019/2020, pohađa 640 učenika od prvog do devetog razreda.

Poslednje ažurirano četvrtak, 23 januar 2020 12:26
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom