top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 31 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas454
mod_vvisit_counterJuče615
mod_vvisit_counterOve sedmice2948
mod_vvisit_counterProšla sedmica4934
mod_vvisit_counterOvaj mjesec10783
mod_vvisit_counterProšli mjesec21323
mod_vvisit_counterUkupno1386223
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Ministar Pašalić posjetio Vlasenicu - izgradnja hladnjače prioritet PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 16 jun 2020 11:38

altVlasenica - Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević juče je bio domaćin sastanka, kojem su prisustvovali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić i direktor preduzeća "Master Frigo" iz Republike Srbije, Radoje Cvetić. Razgovarano je o unapređenju poljoprivredne proizvodnje na području opštine Vlasenica, a jedan od koraka ka tom cilju je izgradnja hladnjače u Vlasenici. Nakon sastanka, u zgradi opštine, ministar Pašalić, direktor Cvetić i načelnik Kraljević razgovarali su sa poljoprivrednim proizvođačima u velikom amfiteatru Poljoprivrednog fakulteta u Vlasenici.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević kaže da je zadovoljan saradnjom sa Vladom Republike Srpske, koja će biti nastavljena i u budućnosti."Cilj je da unaprijedimo proizvodnju malih gazdinstava da prerastu u velika, da naši ljudi ostanu u Vlasenici. Ove godine poljoprivredna proizvodnja biće duplo uvećana u odnosu na prošlu. Meni bi zaista bila čast i zadovoljstvo da nakon današnjeg sastanka u Vlasenici izgradimo hladnjaču " - kaže načelnik Kraljević.

altDirektor jednog od najuspješnijih preduzeća iz Republike Srbije u oblasti rashladne tehnike "Master frigo" Radoje Cvetić kaže da ovo preduzeće planira izgraditi hladnjaču u Vlasenici.

"Mi smo kompanija koja može da investira i da da tehnologiju. Nakon razgovora sam ubeđen da ćemo ovde napraviti nešto ozbiljno. U Vlasenici ćemo početi a cilj nam je da se proširimo na teritoriji Republike Srpske" - kaže Cvetić.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić kaže da je podrška proizvodnji mlijeka I jagodičastog voća u prvom redu maline, prioritet u Vlasenici.

"Vlada je ove godine prvi put izdvojila 2,5 miliona KM da pomogne sa 30 odsto investicije u prehrambenoj tehnologiji. Do sada se prijavilo 60 subjekata. I ono što želimo jeste da zajedno investiramo ovdje - Vlada RS, lokalna zajednica i privatni sektor. Danas smo razgovarali o tome sa gospodinom Cvetićem" - kaže ministar Pašalić .

altNakon sastanka, u zgradi opštine, ministar Pašalić, direktor Cvetić i načelnik Kraljević razgovarali su sa poljoprivrednim proizvođačima u velikom amfiteatru Poljoprivrednog fakulteta u Vlasenici. Vojin Đurić, čija se porodica decenijama bavi poljoprivredom u prvom redu stočarstvom I proizvodnjom mlijeka kaže da bi izgradnja hladnjače u Vlasenici umnogome povećala proizvodnju jagodičastog, ali i drugih vrsta voća.

"Ta hladnjača bi puno značila, jer imamo dio tog voća koje bi trebalo da se pričuva za vrijeme berbe" - kaže Đurić.

Skupu u amfiteatru Poljoprivrednog fakulteta u Vlasenici prisustvovalo je oko 30 poljoprivrednih proizvođača.

Poslednje ažurirano sreda, 17 jun 2020 06:07
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom