top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 17 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas174
mod_vvisit_counterJuče634
mod_vvisit_counterOve sedmice2959
mod_vvisit_counterProšla sedmica4648
mod_vvisit_counterOvaj mjesec22698
mod_vvisit_counterProšli mjesec23083
mod_vvisit_counterUkupno1659035
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Đak generacije Stefan Đuričić ! PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 18 jun 2020 11:41

altMilići - Dodjelom diploma te priznanja i nagrada odličnim učenicima i učeniku generacije, SŠC “Milutin Milanković” u Milićima ispratio je još jednu generaciju maturanata. Među 68 učenika, titulu "đak generacije" ponio je Stefan Đuričić, koji je završio ekonomsku školu - smjer ekonomski tehničar. "Veoma sam srećan i iznenađen što sam proglašen učenikom generacije.Ima tu puno odrizanja ali kad imate cilj ništa nije teško. Planiram upisati Ekonomski fakultet u Bijeljini" - kaže Stefan koji je tokom školovanja ostvario uspjeh 5,00.

Osim Vukove diplome i diplome učenika generacije, Stefan je dobio novčanu nagradu od opštine Milići i stekao pravo na opštinsku stipendiju.

Uz Stefana, još 12 učenika milićkog SŠC-a, tokom školovanja se istaklo po odličnim rezultatima a kao nagradu dobili su po jednu knjigu od škole. "To su : Marko Bošković IV-1, Jovana Radović IV-2, Nada Dragić IV-1, Dušan Mimić IV-1, Ranka Tomić IV-1, Anastasija Milinković IV-1, Ivona Petković IV-1, Nataša Skočo IV-1, Milena Đogić IV-2, Osmana Musić IV-3 i Ranko Sekulić III-4" - kaže direktorica SŠC Vesna Bogičević.

Nagrađeni učenici kažu da im je drago što je njihov trud i rad prepoznat. "Sve četiri godine sam bila odlična i bila sam jedan od kandidata za učenika generacije. Hvala profesorima na svemu" - kaže Jovana Radović.

"Znači mi mnogo ovo priznanje jer to je pokazatelj mog truda i rada" - kaže Osmana Musić.

Milena Đogić kaže da je online nastava prošla dobro. "Nije bilo teško ali predmeti, poput matematike bili su malo teži za praćenje putem onilne nastave" - kaže Milena.

"Bilo mi je dobro u školi, planiram da upišem Fakultet poslovne ekonomije u Bijeljini" kaže Nataša Skočo.

Ranka Tomić planira da upiše Elektrotehnički fakultet UIS. "Drago mi je da sam ostvarila uspjeh tokom školovanja i nadam se da ću i dalje biti uspješna" - kaže Ranka.

Ivona Petković planira na studije u Beograd. "Planiram upisati inžinjerstvo i biotehnologiju zato što sam tokom školovanja stekla ljubav prema biologiji posebno u četvrtoj godini. Što se tiče mature bilo nam je lijepo. Mislim da će se oni koji nisu slavili pokajati bez obzira što je ove godine bilo drugačije - bez slikanja i sređivanja, ali bitno je društvo sa kojim smo bili " - kaže Ivona.

Zbog mjera koje su uvedene u cilju sprečavanja pojave i širenja virusa korona 34 maturanta sa razrednim starješinama proslavili su prošlog petka matursko veče - potvrđuje direktorica milićkog srednjoškolskog centra Vesna Bogičević i dodaje da će 21.generacija maturanata u ljetopisu škole ostati upisana kao generacije koja je svoje školovanje završila putem online nastave.

Podjela diploma maturantima u SŠC "Milutin Milanković" u Milićima organizovana je 17. i 18. juna.

https://www.slobodnaevropa.org/a/30653548.html

Poslednje ažurirano petak, 19 jun 2020 07:41
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom