top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 23 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas268
mod_vvisit_counterJuče587
mod_vvisit_counterOve sedmice268
mod_vvisit_counterProšla sedmica3567
mod_vvisit_counterOvaj mjesec10702
mod_vvisit_counterProšli mjesec17524
mod_vvisit_counterUkupno1688969
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Zahvaljujući kreditnim sredstvima budžet u suficitu za 1,5 miliona KM PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 25 jun 2020 09:40


Vlasenica - U prošloj godini zabilježen je suficit u budžetu opštine Vlasenica u iznosu od 1 565 796 KM – rečeno je na juče održanoj tridesetoj redovnoj sjednici SO-e Vlasenica. Razlolg suficitu su kreditna sredstva - kaže načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević. "To su sredstva kreditna i ostala rezervna sredstva. Možemo slobodno reći da smo poslovali uspješno i da smo izmirili sve obaveze bez obzira na sve teškoće koje smo imali i  po pitanju "Čistoće" gdje smo imali blokade ovog preduzeća, samo prošle godine neplanski nam je iz budžeta otišlo 140 000 KM. Uprkos ovim i drugim teškoćama možemo se pohvaliti da svake godine u prosjeku imamo skoro 2 000 000 KM investicija šro naših sredstava, što od Vlade RS  i nevladinog sektora" - kaže Kraljević i napominje da se u Vlasenici gradi zgrada policijske stanice i studentsko-đački dom a završena je rekonstrukcija objekta dječijeg obdaništa, osnovne škole i drugi infrastrukturni projekti.


Na sjednici  je usvojen i nacrt rebalansa budžeta za 2020-u. Načelnik odjeljenja za finansije Marko Todorović kaže da se rebalans odnosi isključivo na sredstva koja su povučena na ime investicija a nisu utrošena u 2019-oj godini. "Imamo tu još sredstva koja smo dobili od Vlade Republike Srbije za izgradnju studentsko-đačkog doma, sredstva za rekosntrukciju vrtića i sredstva za opremanje učionica u OŠ "Vuk Karadžić" u Vlasenici. Rebalans budžeta za 2020-u godinu je 7 053 624 KM" - kaže Todorović i dodaje da zahvaljujući domaćinskom odnosu, opština Vlasenica je uspjela da isplati tekuće obaveze tokom aprila, maja i juna.

Prije rebalansa, budžet opštine Vlasenica planiran je u iznosu 5 434 050 KM .

Odbornici su razmatrali i izvještaj Opštinskog štaba za vanredne situacije povodom pandemije izazvane virusom korona.


Sjednica SO-e Vlasenica održana je u velikom amfiteatru Studijskog programa šumarstvo u Vlasenici kako bi se ispoštovale mjere u cilju sprečavanja pojave i širenja virusa korona.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom