top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 9 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas163
mod_vvisit_counterJuče712
mod_vvisit_counterOve sedmice2868
mod_vvisit_counterProšla sedmica5026
mod_vvisit_counterOvaj mjesec20315
mod_vvisit_counterProšli mjesec26122
mod_vvisit_counterUkupno1523482
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Otvoren rekonstruisani objekat vrtića "Prvi koraci" u Vlasenici PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 26 jun 2020 11:33


Vlasenica - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović boravila je juče u radnoj posjeti opštini Vlasenica. Cvijanovićeva je posjetila lokaciju izgradnje novog objekta Policijske stanice i studentsko-đačkog doma "Srbija", kompaniju "Alpro" a zatim je zajedno sa načelnikom opštine Vlasenica Miroslavom Kraljevićem otvorila rekonstruisani objekat PU "Prvi koraci" u Vlasenici.


“Ovaj projekat je delegiran prije par godina, još kada sam bila na čelu Vlade RS. Jako je važno da za sve projekte koji se realizuju ovdje na teritoriji opštine Vlasenica, imamo potpunu saradnju republičkih I lokalnih vlasti. Hvala načelniku opštine i njegovom timu u lokalnoj upravi, koji su delegirali kvalitetne projekte i mogli da brane opravdanost istih. Posebno je važno što smo u svim tim poduhvatima imali podršku Srbije ali i Vlade RS koja iz godine u godinu prepoznaje potrebe naših lokalnih zajednica. Želimo da ovi projekti služe građanima Vlasenice, da roditelji imaju uslovno mjesto za boravak njihove djece “ – istakla je predsjednica Cvijanović .

U rekonstrukciju vrtića uloženo je oko 300 000 KM a sredstva su obezbijedili Vlada Republike Srpske, Vlada Srbije i Investiciono-razvojna banka Republike Srpske.Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević kaže da je otvaranje rekonstruisanog objekta ove predškolske ustanove veliki dan za Vlasenicu.


"Takođe uložili smo i 100 000 KM u rekonstrukciju prizemlja objekta osnovne škole u Vlasenici, da bi đacima prvacima, koji su nastavu pohađali u objektu vrtića, omogućili da nastavu pohađaju u objektu škole. Hvala svima koji su radili i gradili na objektu - kompanijama , firmama ...hvala institucijama koje nam pomažu. Srećan sam danas! " - kaže načelnik Kraljević. 

Izvršni direktor IRB Republike Srpske Zlatko Popović kaže da je rekonstrukcija vrtića u Vlasenici još jedan u nizu projekata koji je finansiran zajedničkim učešćem Vlade Srpske, IRB-a i lokalne zajednice.

"Jako smo ponosni na ovaj projekat jer je usmjeren prema djeci. Konkretno u opštini Vlasenica preko finansijkog mehanizma osim finansiranja vrtića, finansirana je i rekosntrukcija vatrogasnog doma" - kaže Popović.


Direktorica  PU "Prvi koraci" Marija Todorović kaže da je rekonstruisana unutrašnjost i spoljašnjost vrtića, koji od sada ima mogućnost za nove sadržaje.

"Hvala predsjednici, hvala našem načelniku što su prepoznali značaj predškolskog vaspitanja i obrazovanja, što se bore za našu djecu da im stvore što bolje i kvalitetnije uslove za boravak u vrtiću. Imamo 51 dijete, raspoređeni su u dvije vaspitno-obrazovne grupe. Rekonstrukcijom objekta imamo mogućnost za formiranje jasličke grupe uzrasta od 1 do 3 godine, što do sada nije bio slučaj. Imaćemo fiskulturnu salu i rođendaonicu" - kaže direktorica Todorović.


Boljim uslovima u vrtiću raduju se i djeca koja su prigodnom priredbom poželjela dobrodošlicu predsjednici RS Željki Cvijanović, načelniku opštine Miroslavu Kraljeviću i drugim gostima koji su prisustvovali otvaranju rekonstruisanog objekta.

"Obradovala sam se što nas je posjetila predsjednica" kaže Sofija Todorović .

"Dolazila nam je predsjednica, da vidi naš vrtić. Mi smo recitovali i igrali" kaže Irina Šarac.


Zgrada vrtića u Vlasenici izgrađena je 1980. godine a rekonstrukcija je obavljena u okviru projekta "Jačanje kapaciteta i uslova za boravak djece u predškolskoh ustanovi u Vlasenici stvaranjem boljih preduslova za kvalitetan i sveobuhvatan rast i razvoj".  Radovi na rekonstrukciji objekta počeli su 10.marta i završeni su početkom ovog mjeseca.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom