top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 16 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas92
mod_vvisit_counterJuče735
mod_vvisit_counterOve sedmice2914
mod_vvisit_counterProšla sedmica4391
mod_vvisit_counterOvaj mjesec7939
mod_vvisit_counterProšli mjesec20958
mod_vvisit_counterUkupno1599342
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Mladi dobili priliku da obave pripravnički staž PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 01 jul 2020 11:23


Vlasenica - U skladu sa programom Vlade RS za podršku zapošljvanju mladih sa visokom stručnom spremom, priliku da obave pripravnički staž u trajanju od 12 mjeseci, dobilo je deset visokoobrazovanih mladih ljudi sa područja opštine Vlasenica. Milica Vasiljević profesor razredne nastave prije šest godina je diplomirala.

“Drago mi je što opština Vlasenica I Vlada RS pomažu mladim ljudima. Do sada sam aplicirala i konkurisala mnogo puta ali bez uspjeha, evo konačno mi se pružila prilika da obavim pripravnički staž” – kaže Milica.

Jelena Bošković diplomirani ekonimista, diplomu u rukama ima od 2009. godine, ali tek ove godine ima priliku da stekne pripravničko iskustvo i položi stručni ispit.


“Od tada aktivno tražim posao. Konkurisala sam na razne poslove i u mnogim gradovima ali bez uspjeha. Tek sad sam dobila priliku i meni će ovo mnogo značiti jer sada mogu položiti stručni ispit koji je uslov za zaposlenje ” – kaže Jelena.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević kaže da zapošljavanjem mladih, lokalna uprava pokazuje brigu o ovoj populaciji.

“Pored toga i prošle godine smo imali projekte koji su bili usmjereni na zapošljavanje mladih. Mi smo i ovim pripravnicima sugerisali da budu vrijedni i da pokažu svoje znanje i kvalitet, jer to je ključ uspjeha u svakom poslu” – kaže načelnik Kraljević.

Na području opštine Vlasenica u protekle dvije godine više od 40 mladih sa visokom stručnom spremom dobilo je priliku da obavi pripravnički staž, kako u opštinskoj upravi, tako i u javnim ustanovama i preduzećima.

Poslednje ažurirano sreda, 01 jul 2020 11:32
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom