top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 24 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas56
mod_vvisit_counterJuče735
mod_vvisit_counterOve sedmice2878
mod_vvisit_counterProšla sedmica4391
mod_vvisit_counterOvaj mjesec7903
mod_vvisit_counterProšli mjesec20958
mod_vvisit_counterUkupno1599306
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Privodi se kraju isporuka opreme preko HELP projekta PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 16 jul 2020 09:08

alt
alt

alt

Vlasenica - U okviru projekta "Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti zapadnog Balkana 2019-2020" koji finansira Vlada SR Njemačke a njemačka nevladina organizacija "HELP" realizuje u saradnji sa opštinom Vlasenica, isporučena je oprema za još 3 korisnika koji se uglavnom bave ugostiteljstvom i zanatskom djelatnošću. Zdenko Trifunović bavi se autopranjem i vulkaniziranjem guma. Zavljujući ovm projektu unaprijediće svoju djelatnost.

„Preko projekta sam dobio mašinu za balansiranje guma tj.pneumatika. Hvala ljudima iz opštine i Helpa. Ne znam da li bi mogao da odvojim novac za kupovinu ove mašine da nije bilo projekta“ – kaže Zdenko .


Brža dostava hrane omogućena je nabavkom skutera, vlaseničkom restoranu i laundž baru „Firma 18“ - kaže vlasenica Svjetlana Ratković .

„Pošto su nam krakte relacije za dostavu, skuter nam je bio neophodan i mnogo će nam značiti – jeftinije je, brže i lakše za parkiranje“ – kaže Ratkovićeva.


Jelena Pejić vlasenica jednog kafića, proširiće svoju djelatnost. „Imam kafić koji se nalazi uz magistralni put. Dosta ljudi pita ima li nešto da se pojede i tako sam odlučila da proširim svoju djelatnost. Planiram da zaposlim još dva radnika i nadam se da će se moja ideja pokazati ispravnom“ – kaže Jelena .

Prethodnih dana u okviru projekta, oprema je isporučena za 11 poljoprivrednih proizvođača - podsjeća šef odsjeka za razvoj u opštini Vlasenica Željko Damljanović.

„Prethodnih dana bila je isporuka za korisnike koji se bave poljopivrednom proizvodnjom i tada smo im isporučili poljoprivrednu mehanizaciju koju su potraživali putem projekta“ – kaže Damljanović.

Projekt menadžer u organizaciji "Help" Šemsudin Maljević kaže da u narednom periodu preostaje iporuka opreme još jednom korisniku, čime će biti zaokružen taj dio projekta i najavljuje dalje aktivnosti.

„Nadamo se da ćemo na osnovu sredstava koja smo uštedili na tenderima, uspjeti da podržimo još jednog ili dva korisnika - to će odlučiti Komisija koja će posebno biti formirana i ostaje nam samo monitoring, tj.da pratimo kako naši korisnici napreduju u relizaciji svoijih ideja, što je ljepši i lakši dio posla “ – kaže Maljević.

Vrijednost projekta "Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti zapadnog Balkana 2019-2020" za opštinu Vlasenica je 90 000 KM, od čega opština finansira 32 000 KM, korisnici 13 500 KM a ostatak organizacija HELP. Projekat traje do kraja ove godine.

Poslednje ažurirano četvrtak, 16 jul 2020 09:15
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom