top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 22 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas85
mod_vvisit_counterJuče735
mod_vvisit_counterOve sedmice2907
mod_vvisit_counterProšla sedmica4391
mod_vvisit_counterOvaj mjesec7932
mod_vvisit_counterProšli mjesec20958
mod_vvisit_counterUkupno1599335
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Bratunac : UŽ "Jadar" dobilo podršku opštine za realizaciju projekta PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 20 jul 2020 12:06

alt
alt

alt
Konjević Polje - Opština Bratunac finansiraće projekte 13 nevladinih organizacija sa područja ove opštine a u ove namjene biće izvdojeno 163 000 KM. Sredstva su odobrena po javnom pozivu koji je opština raspisala a bilo je moguće aplicirati za sredstva od 3.000 do 64.500 KM. UŽ “Jadar” iz Konjević Polja već drugu godinu realizuje projekte preko ovog javnog poziva.Predsjednica udruženja Ifeta Mejremić kaže da će u narednom periodu realizovati projekat "Osnaživanje žena u ruralnoj sredini za seoski turizam".

“Dobili smo sredstva od 3885 KM. Naš cilj je da kroz projekat upoznamo žene o pravima i zakonima u oblasti turizma. Želimo da obučimo žene kako svoje proizvode da unovče – svoju pitu, supu i druge specijalitete domaće kuhinje kako da ponude i prodaju stranim turistima. Planiramo da posjetimo jednu porodicu u Bratuncu koja se 20 godina bavi plasteničkom proizvodnjom i seoskim turizmom, tako da će žene imati priliku da na licu mjesta čuju i vide kako to ova porodica radi. Dakle, želimo da sve ono što žene proizvedu nađe kupca i tržište a ne da nakupci preprodaju njihove proizvode“ – kaže Ifeta.

Ifeta koja zajedno sa sestrom Safetom ima farmu za uzgoj tovnih pilića, zahvalila se načelniku opštine I civilnoj zaštiti opštine Bratunac, koji su brzom intervencijom spriječili da tokom nedavnih poplava, voda prodre u objekte farme.

“Pošto živimo kraj rijeke Jadar I tu imamo farmu pilića, poplava uvijek prijeti. Ove godine opština Bratunac i civilna zaštita su se probudile na vrijeme – hvala svima koji su pomogli da zaštitimo naš objekat jer da nije bilo načelnika opštine Bratunac, predsjednika MZ Konjević Polje I civilne zaštite ne bismo mogli reagovati na vrijeme” – kaže Ifeta.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 20 jul 2020 12:08
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom