top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 28 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas68
mod_vvisit_counterJuče735
mod_vvisit_counterOve sedmice2890
mod_vvisit_counterProšla sedmica4391
mod_vvisit_counterOvaj mjesec7915
mod_vvisit_counterProšli mjesec20958
mod_vvisit_counterUkupno1599318
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Održane edukativne radionice za žene, članice udruženja "Podrinje" i "Jadar" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 23 jul 2020 10:06


Vlasenica - Ciklus edukativnih radonica koje je u Vlasenici organizovala organizacija "Vive žene" iz Tuzle, završen je ove sedmice radionicom na temu „Moć i prava žene“. Stela Đug iz organizacije "Vive žene" Tuzla kaže da je radionica u Vlasenici dio projekta koji finansira Olaf Palme centar.

„Cilj radionica je da žene iz udruženja osvijestimo o jednakopravnosti polova, o pravima žena, o tome na koji način mogu djelovati u svojim lokalnim zajednicma, tako da samo kroz ove tri radionice obradili teme : rod i pol, stereotipi i predrasude te moć i prava žena“ – kaže Đug

Radionica u Vlasenici okupila je 20 žena, članica UŽ "Podrinje" Vlasenica i "Jadar" Konjević Polje.Olivera Stanišić iz vlaseničkog udruženja žena 2Podrinje" kaže da je učestvovala na sve tri radionice.„ Dosta toga smo naučile. Iz radionice u radionicu dobijamo više samopouzdanja a samim tim možemo da pružimo više sebi, porodici, lokalnoj zajednici i udruženju“ – kaže Olivera.


Predsjednica UŽ „Jadar“ Konjević Polje, Ifeta Mejremić kaže da radionice puno znače ženama jer se upoznaju i povezuju. „Razmjenjujemo iskustva i dobre prakse. Pomažemo jedna drugoj ako treba da se proda neki proizvod iz sela u gradu. Znači povezanost i umreženost pomoće nama svima u ruralnim sredinama da živimo“ – kaže Ifeta.

Desanka Nikolić predsjednica UŽ „Podrinje“ Vlasenica kaže da osim edukacije, ovo udruženje radi i na ekonomskom jačanju žena, članica udruženja i najavljuje planirane aktivnosti .“Preko projekta koji opština Vlasenica radi zajedno sa organizacijom NODAS mi smo dobile mašinu za cijeđenje voća i povrća i mašinu za sušenje bilja. Planiramo da obiđemo mjesne zajednice na području naše opštine, da upoznamo žene na selu sa našim aktivnostima. U avgustu imamo planirene posjete sajmovima u Kladnju i Konjicu te u Sarajevu u septembru“ – kaže Desanka.

UŽ „Podrinje“ formirano je 2003. godine a aktivno počinje sa radom 2010.godine i okuplja oko 100-ak  žena od kojih je 25  stalnih članica.

Poslednje ažurirano četvrtak, 23 jul 2020 10:07
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom