top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 17 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas138
mod_vvisit_counterJuče634
mod_vvisit_counterOve sedmice2923
mod_vvisit_counterProšla sedmica4648
mod_vvisit_counterOvaj mjesec22662
mod_vvisit_counterProšli mjesec23083
mod_vvisit_counterUkupno1658999
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Vatrogasci dobili novo vatrogasno vozilo PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 29 jul 2020 10:15


Milići - Teritorijalna vatrogasna jedinica (TVJ) u Milićima bogatija je za novo vatrogasno vozilo čime je tehnička opremljenost ove jedinica zaokružena. Starješina vatrogasne jedinice Midorag Pantić kaže da je vozilo marke IVECO , donacija Vatrogasnog saveza RS i opštine Milići i dodaje da su ovo vozilo čije su karakteristike izuzetne - dugo čekali.

"Nisam vjerovao da ćemo uspjeti da dobijemo ovo vozilo koje je jedno od kvalitetnijih vozila koje služi kao dopuna vozilima koja su već na požaru, a vozilo može i samo da učestvuje u gašenju. Kapacitet vozila je 6000 litara vode i 200 litara pjenila, tako da može da gasi požar i na benzinskim pumpama. Ovo je jedno veoma jako vozilo i nema mjesta na našoj opštini gdje neće moći izaći" - objašnjava Pantić.

Za nabavku savremenog vatrogasnog vozila vatrogasni savez RS izdvojio je 270 000 KM a opština Milići 12 000 KM - kaže zamjenik načelnika opštine Marko Savić.

"Opština je izdvojila 12 000 KM plus PDV. Ovo je veoma važan projekat u smislu vatrogasne jedinice da reaguje i da zaštiti kako ljudske tako i materijalne resurse" - kaže Savić.


Starješina TVJ Milići Miodrag Pantić ističe da vatrogasci sada na raspoganju imaju pet vozila - tri kamiona i dva terenska vozila i podsjeća da su od osnivanja do danas uspjeli sebi da obezbijede potrebnu opremu čija je vrijednost oko 1 000 0000 KM.

"Nismo čekali da nam nešto neko kupi. Sami smo tražili projekte i nabavljali opremu i evo vidi se rezultat svega toga. Što bi rekli naši političari "kad se okreneš iza sebe pogledaj šta si ostavio" e pa mi imamo šta da pokažemo" - kaže Pantić.

Međutim, ono što trenutno predstavlja problem je nedostatak vatrogasaca.

"Zakon o zaštiti od požara je rekao da u jednoj profesionalnoj vatrogasnoj jedinici mora da bude minimum 12 vatrogasaca a nas trenutno ima 9. Tražili smo popunjavanje jedinice i nadamo se da ćemo taj problem uskoro riješiti, jer džaba tehnika ako nema ljudstva" - ističe Pantić

Vjerujemo da će ovaj problem uskoro biti riješen kako bi TVJ Milićio još uspješnije obavljala svoje zadatke, kao i u proteklih 13.godina koliko postoji.


Poslednje ažurirano sreda, 29 jul 2020 10:16
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom