top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 21 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas213
mod_vvisit_counterJuče431
mod_vvisit_counterOve sedmice213
mod_vvisit_counterProšla sedmica4791
mod_vvisit_counterOvaj mjesec13003
mod_vvisit_counterProšli mjesec20646
mod_vvisit_counterUkupno1429685
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : SŠC spreman za početak nove školske godine PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 31 avgust 2020 11:14

Milići - Uz poštovanje epidemioloških mjera i preporuka u cilju sprečavanaj pojave i širenja virusa korona, u milićkom SŠC "Milutin Milanković" u Milićima sutra počinje nastava. U školske klupe će u izmijenjenim okolnostima sjesti 265 učenika a nadležni u ovoj obrazovnoj ustanovi su se potrudili da osiguraju bezbjedan i bezbrižan boravak učenika u školi – potvrđuje direktorica SŠC Vesna Bogičević.

„Nastava se odvija po skraćenom rasporedu časova, koji će trajati 20 minuta. Nastava počinje u 08:00 časova a završava se u 11:15 časova. U saradnji sa osnovnom školom, zbog efikasnije organizacije prevoza, nastavu smo organizovali u jednoj smjeni, tako da će učenici imati autobuse na vrijeme.Red vožnje je objavljen na veb stranici škole kao i druge informacije u vezi organizovanja nastave“ – kaže direktorica Bogičević i napominje da su učenici kao i zaposleni dužni nositi zaštitne maske u objektu škole.

„U toku trajanja nastave, dakle na času, učenici ne moraju konstantno koristiti masku. Učenici će samo po potrebi, ako moraju u određeni kabinet da idu, napuštati učionicu, koja im je namijenjena i u svakom izlasku iz učionice dužni su da nose maske. Takođe, mi smo bili i u obavezi da nabavimo i beskontaktni toplomjer i da obezbijedimo učionicu u koju ćemo izolovati učenike, ako u toku nastave, dobiju simptome korona virusa. Mi se nadamo da do ove situacije neće doći ali morali smo se pripremiti i za takvu situaciju“ - objašanjava Bogičevićeva.

Na pitanje hoće li se učenicima mjeriti temperatura prije ulaska u objekat škole, Bogićevićeva kaže da su roditelji u obavezi da, ukoliko uoče određeni simptom, poput povišene tjelesne temperature i slično, da ne šalju djecu u školu. „Takođe i prilikom prevoza učenika, dogovoreno je da u autobusu ne može biti veći broj učenika od 50% raspoloživih sjedišta s tim da učenici u autobusu moraju nositi masku.“ - napominje Bogičevićeva.

Praktična nastava je takođe obavezna. Učenici koji se obrazuju za zanimanje varilac-bravar praktičnu nastavu će pohađati u preduzeću „Gramel“ a svi ostali u školskim radionicama i učionicama - pojašnjava direktorica Bogičević i dodaje da će đaci nastavu pohađati u jednoj smjeni a odjeljenja koja broje više od 18 učenika podijeljena su u grupe.

„Naša škola ima za to kapacitete,tako da smo mogli organizovati nastavu u jednoj smjeni. Odjeljenja gdje imamo 16 ili 17 učenika nismo dijelili u grupe a sva ostala smo podijelili u grupe. Na ovaj način smo i profesorima, koji osim što predaju u našem centru, rade i u drugim školama, omogućili da stignu na vrijeme na nastavu i druge škole. Ovu odluku smo uspjeli na vrijeme da usaglasimo sa Ministarstvom i RPZ-om" – kaže Bogičevićeva.

Objekat SŠC "Milutin Milanoković" ima dovoljno dezinfekcionih sredstava,pomoć je stigla od Ministarstva prosvjete i kulture RS a svoj doprinos daće i lokalna zajednica.

„Ministarstvo prosvjete i kulture će u vrijednosti od 6000 KM periodično dostavljati dezinfekciona sredstva, dio je već stigao i to nam mnogo znači a lokalna zajednica će za sve učenike i zaposlene u prvoj sedmici školske godine donirati zaštitne maske.Takođe škola je obezbijedila sve neophodne udžbenike koji će biti podijeljene učenicima prema planu upisne politike.

„Udžbenici su stigli. Škola je izdvojila 4000 KM kako bi nabavila sve neophodne udžbenike i lično smatram da je škola u potpunosti spremna za početak nove školske godine u uslovima u kojima moramo raditi“ – kaže Bogičevićeva i upućuje čestitku roditeljima, učenicma i zaposlenima povodom početka školske godine s nadom i željom da realizacija nastave u što skorije vrijeme bude realizovana kao što je bila prije pandemije.

Dok traje panedmija virusa korona, školski restoran neće raditi, tako da će učenici užinu nositu od kuće.

http://sscmmilutin-milici.com/%d0%b2%d1%80%d0%b8%d1%98%d0%b5%d0%bc%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%b0-%d0%b0%d1%83%d1%82%d0%be%d0%b1%d1%83%d1%81%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%b1%d0%b5/

Poslednje ažurirano ponedeljak, 31 avgust 2020 11:24
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom