top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 22 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas235
mod_vvisit_counterJuče431
mod_vvisit_counterOve sedmice235
mod_vvisit_counterProšla sedmica4791
mod_vvisit_counterOvaj mjesec13025
mod_vvisit_counterProšli mjesec20646
mod_vvisit_counterUkupno1429707
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Prvačićima danas uručeni pokloni - nije bilo uobičajene priredbe PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 31 avgust 2020 12:37

altVlasenica - U OŠ "Vuk Karadžić" u Vlasenici , učenici prvog razreda ove škole, danas su imali priliku da se upoznaju sa učiteljima i školskim okruženjem. U pratnji učenika mogao je da dođe samo jedan roditelj uz poštovanje epidemiološklih mjera. Direktorica škole Danka Milić Kezunović kaže da nije bilo tradicionalnog prijema za prvačiće ali da nisu izostali pokloni od opštine Vlasencia I resornog ministarstva .

"Ove godine nismo imali uobičajen prijem prvačića sa priredbom,pjesmom i igrom ali su se učiteljice potrudile da dekorišu ulaz u nove učionice za prvačiće kako bi ih toplo dočekali. Prijem prvačića je bio u 11:00 časova za prvi 1, u 12:00h za prvi 2 i u 13:00h za prvi 3. Zahvaljujem se opštini Vlasenica koja je obezbijedila prigodne poklone za sve naše prvake, to su poklon paketi školskog pribora a Ministarstvo prosvjete i kulture je obezbijedilo po jednu zaštitnu masku" - kaže direktorica Milić Kezunović.

Ove godine u prvi razred krenuće 53 učenika u Centralnoj školi, 2 prvačića u područnom odjeljenju Cerska I jedan u područnom odjeljenju Mišari - kaže direktorica Milić Kezunović i dodaje da nastava za sve učenike počinje sutra, a đaci su raspoređeni u dvije grupe.

"Sve je spremno za početak nove škoslke godine. Ovo je sigurno jedan neuobičajen početak školske godine sa novim režimom rada koji je bio neophodan zbog pojave virusa u našoj zemlji ali i u svijetu. Naši đaci od II do IX razreda, nastavu će pohađati u dvije grupe : prva grupa će biti od 07:30h do 11:00h a druga od 11:30h i završavati najkasnije u 15:00h. Po novom sistemu rada učenici neće imati veliki odmor, u toalet će moći da odu samo u toku nastave ako imaju potrebu, takođe svoju užinu će nositi od kuće i ovaj put neće moći da je dijele sa svojim drugarima. Tokom časa učenici su obavezni da nose zaštitne maske. U slučaju kad govore đaci  masku mogu da skinu i obavezno moraju da imaju rezervnu masku, ako im se ona koju koriste zaprlja. Ono što je još novost, jeste da roditelji moraju mjeriti djeci temperaturu svaki dan prije odlaska u školu i da provjere ima li dijete respiratornih tegoba. Ukoliko utvrde da djeca imaju neki od simptoma, ne treba da ih šalju u školu" - pojašnjava direktorica OŠ "Vuk Karadžić" Vlasenica Danka Milić Kezunović.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 31 avgust 2020 12:39
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom