top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 18 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas185
mod_vvisit_counterJuče431
mod_vvisit_counterOve sedmice185
mod_vvisit_counterProšla sedmica4791
mod_vvisit_counterOvaj mjesec12975
mod_vvisit_counterProšli mjesec20646
mod_vvisit_counterUkupno1429657
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Беч : Подршка извозно оријентисаним компанијама из Републике Српске PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 10 septembar 2020 11:08

alt
alt

alt
Беч - У оквиру активности које се реализују ради превазилажења изазова које је проузроковала пандемија вируса корона, Представништво Републике Српске у Аустрији реализује пројекат подршке привредним субјектима из Републике Српске - пише у саопштењу за јавност које је достављено на адресу редакције "Меџик" радија.

Циљ пројекта је да се интензивира сарадња и пружи подршка домаћим извозно оријентисаним компанијама при повезивању са кључним секторима и компанијама у Републици Аустрији.

Представништво активно ради на комуникацији према аустријским пословним субјектима, а понуде за сарадњу са компанијама из Републике Српске упућене су на око 150 адреса потенцијалних пословних партнера у Аустрији.

“Представништво ради на комуникацији према аустријском тржишту, зависно од сектора и на основу базе података коју имамо, те досадашње добре сарадње са партнерима у Аустрији. Тренутно нам је фокус металски и дрвопрерађивачки сектор. Већ смо добили одговоре од неколико великих аустријских компанија које су изразиле интересовање за сарадњу са фирмама из Републике Српске”, рекао је Младен Филиповић, шеф Представништва Републике Српске у Аустрији.

Такође, у оквиру мјера подршке привреди Републике Српске, Представништво Републике Српске у Аустрији позива компаније из Републике Српске да се региструју у Бизнис регистар Представништва, који представља базу података за комуникацију и повезивање са кључним секторима у Аустрији.

Бизнис регистар је прије свега намијењен компанијама које су извозно оријентисане, те привредним субјектима који сарађују или планирају да започну сарадњу са потенцијаним партнерима у Републици Аустрији, а упутник за регистрацију сви заинтересовани могу пронаћи на интернет страници Представништва.

“Основни циљ је да помогнемо домаћим привредницима да, уз већ постојећу сарадњу, придобију нове партнере у Републици Аустрији. Такође, у зависности од потреба компанија, Представништво ће организовати консултације, састанке и семинаре за заинтересоване привреднике и потенцијалне партнере у Аустрији”, додао је Филиповић.

Поред наведеног, уколико се укаже потреба да неке од компанија директно у Аустрији представе своје производе или услуге, постоји могућност да се представљање реализује у оквиру изложбено-продајног салона у Линцу који је уз подршку Владе Републике Српске отворен у мају 2019. године.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom