top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 86 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas190
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice885
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14742
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1627996
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Predsjedništvo opštinske Boračke organizacije podržalo zahtjeve BORS-a PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 11 septembar 2020 11:47


Milići - Predsjedništvo Boračke organizacije opštine Milići podržalo je na danas održanoj sjednici, zahtjeve Boračke organizacije RS (BORS), koji su upućeni Institucijama RS a koji se odnose na poboljšanje položaja demobilisanih boraca.Predsjednik predsjedništva opštinske Boračke organizacije Milići Nikodin Đurić kaže da predsjedništvo odbacuje bilo kakav zahtjev Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" za ostvarivanje prava kroz Zakon o pravima boraca, porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

„Kategorički odbijamo zahtjev Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" za ostvarivanje prava kroz Zakon o pravima boraca, porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida . To je pod jedan. Pod dva podržavamo zahtjeve boračkih organizacije Istočnog dijela RS koji se odnose na povećanje boračkog dodatka demobilisanim borcima bez redovnih mjesečnih primanja sa marku i 60 na pet maraka po mjesecu učešća u zoni borbenih dejstava, uplatu radnog staža za sve borce koji ispunjavaju uslove za odlazak u penziju, zaseban i izdvojen status BORS-a, povećanje lične i porodične invalidnine“ – kaže Đurić i napominje da se, osim zaključaka koji su usklađeni sa BORS, na sjednici razgovaralo i o budžetu opštinske Boračke organizacije za sledeću godinu i drugim pitanjima.

„Donijeli smo zaključak da raspišemo konkurs za prijem sekretara opštinske Boračke organizacije Milići, jer dosadašnji predsjednik odlazi u penziju. Takođe obratićemo se načelniku opštine Milići za dodjelu 40 kubika ogrevnog drveta najugrženijim porodicama u idućoj godini.Takođe, zauzeli smo stav da je radnicima, koji su radili u ratnoj bolnici u Milićima bilo teže nego borcima prve kategorije i mi ćemo uputiti svim releventnim institucijama zahtjev za rješavanje problema radnika ove bolnice a koji se odnose na nepovezan radni staž i druga pitanja“ - kaže Đurić.

Predsjedništvo je na današnjoj sjednici zauelo stav da predlože budžet za sledeću godinu u iznosu od 151 000 KM.

„Nažalost bužet se na poštuje, ostvaruje se sa nekih 70% i opštinska boračka organizacija nema mogućnost da pomogne borcima po pitanju jednokratne pomoći. Smatramo da bi ovaj iznos bio dovoljan da više pomognemo borcima“ – kaže Đurić i poziva borce da se učlane u Boračku opštinsku organizaciju kako bi mogli da budu birani u radna tijela ove organizacije i na taj način daju doprinos u donošenju odluka.

Prema podacim Boračke organizacije opštine Milići, organizacija trenutno ima 560 članova.


Poslednje ažurirano petak, 11 septembar 2020 12:09
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom