top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 19 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas219
mod_vvisit_counterJuče431
mod_vvisit_counterOve sedmice219
mod_vvisit_counterProšla sedmica4791
mod_vvisit_counterOvaj mjesec13009
mod_vvisit_counterProšli mjesec20646
mod_vvisit_counterUkupno1429691
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Nova radna godina u novom ruhu - zamijenjena stolarija u "Poletarcu" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 14 septembar 2020 12:08


Milići - Nova radna godina u predškolskoj ustanovi „Poletarac“ u Milićima počela je uz poštovanje svih epidemiološkioh mjera a i problem sa nedovoljnim brojem zaposlenih djelimično je riješen. Direktorica obdaništa Ljubinka Savić kaže da je u novu radnu godinu upisano 60 djece te da je zbog manjka vaspitača njih 20 bilo na čekanju.

"Evo završen je prijem jedne radnice ali to i dalje nije dovoljan broj jer po Zakonu na jednu vaspitno-obrazovnu grupu idu 2 vaspitača, mi imamo 4 vaspitno-obrazovna radnika a tri grupe - znači treba nam 6 radnika. Nadamo se da će nam doći pripravnici a do tada vaspitači će produžavati svoje radno vrijeme" - kaže direktorica Savić i dodaje da prijemom jednog radnika i djeca koja su bila na čekanju mogu doći u obdanište.

U novu radnu godinu i objekat obdaništa je ušao ponovljen. Naime, tokom ljetnjeg raspusta zamijenjena je kompletna vanjska stolarija, što će olakšati zimske dane jer kako kaže direktorica Savić, očekuju toplije prostorije i smanjenje troškova grijanja.

"Kad dođe zima vidjećemo kolika je energetska efikanost. Ja sam presrećna što nam je Vlada RS pomogla sa 30 000 KM da zamijenimo stolariju. Sada imamo novu stolariju na četiri radne sobe, dvije kancelarije i na jednom kupatilu. Na ostalim prostorijama (kuhinja, trpezarija i dva kupatila) , nije zamijenjena jer je prije pet godina sredstvima UNICEF-a ta stolarija urađena. Zamjenom stolarije mi smo dobili i alternativne izlaze da se djeca u slučaju neke nepogode mogu bezbjedno evakuisati" - ističe direktorica Savić i dodaje da je uputila zahtjev Vladi RS za utrošak preostalih sredstava. "Zamjena stolarije, koštala je 26 945 KM a presotala sredstva bi utrošili na sitne radove poput klupica na prozorima, da se uradi jedan zid od rigipsa i tako dalje" - kaže direktorica Savić i podsjeća da tokom boravka u vrtiću, djeca i zaposleni poštuju sve propisane epidemiološke mjere.

"Pojačane su sanitarno-higijenske mjere. Sve posjete su svedene na minimum , ulaze samo roditelji tek upisane djece i to samo na početku. Djeci se mjeri temperatura na ulazu u objekat obdaništa a mi apelujemo na roditelje da djeca sa respiratornim problemima, koja kašlju, curi im nosić i slično ne dovode u vrtić. Meni je žao ali mi ćemo biti prinuđeni da djecu sa navedenim problemima vratimo kući, iako ne budu imala temperaturu pri dolasku u vrtić" - zaključuje direktorica Savić.

Predškolska ustanova „Poletarac“ Milići počela je sa radom 1983.godine.


Poslednje ažurirano ponedeljak, 14 septembar 2020 12:21
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom