top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 17 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas92
mod_vvisit_counterJuče735
mod_vvisit_counterOve sedmice2914
mod_vvisit_counterProšla sedmica4391
mod_vvisit_counterOvaj mjesec7939
mod_vvisit_counterProšli mjesec20958
mod_vvisit_counterUkupno1599342
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Zastave na institucijama u čast Danu spskog jedinstva,slobode i nacionalne zastave PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 15 septembar 2020 08:26


Milići - Republika Srpska i Republika Srbija danas obilježavaju zajednički praznik - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.U skladu sa zaključkom Vlade RS o obilježavanju ovog datuma, svi preduzetnici i javne ustanove obavezni su da danas istaknu zastave. 15.septembar se obilježava na godišnjicu proboja Solunskog fronta. U opštini Milići danas su istaknute zastave a načelnik opštine Milići Momir Lazarević, na konferenciji za medije je podsjetio na hrabrost junaka Solunskog fronta I čestitao ghrađanima opštine današnji praznik koji se ove godine praznuje prvi put.


"Obilježavamo skromno, shodno situaciji u kojoj se nalazimo zbog pandemije virusa korona. Svim javnim ustanovama smo preporučili da istaknu zastave na objektima a zastave su istaknute i u gradu. Organizovana je i konferencija za medije na kojoj smo podsjetili da su hrabri srpski ratnici, sa saveznicima, na današnji dan probili Solunski front. Evociranjem uspomena na 15.septembar, mi želimo da pošaljemo poruku da se uvijek treba boriti za slobodu, pravdu i čovjekoljublje. Ovo je još jedan praznik koji sa ponosom treba pominjati i zato građanima opštine Milići po prvi put čestitam ovaj praznik, koji će vjerovatno postati tardiciija" - kaže Lazarević.

Na značaj srpskog jedinstva ukazuju i projekti koji se realizuju nesebičnom pomoći Vlade Srbije Republici Srpskoj. U opštini Milići sredstvima Vlade Srbije u iznosu od 300 000 Eura sufinasira se projekat rekonstrukcije vodovodne mreže – podsjeća načelnik Lazarević.

"Republika Srbija sa 300 000 Eura, sufinansira realizaciju projekta rekonstrukcije vodovodne mreže, koji košta 1 100 000 KM. Takođe nadamo se da će Republika Srbija sufinansirati i izgradnju Administrativnog centra opštine. Ovi ali i drugi projekti nas povezuju i naše jedinstvo čine čvršćim" - kaže načelnik Lazarević.


Vlada Republike Srpske i Vlada Srbije odlučile su da zajednički praznuju 15. septembar - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na dan kada je prije 102 godine, 15. septembra 1918, u Prvom svjetskom ratu, probijen Solunski front.

Poslednje ažurirano utorak, 15 septembar 2020 08:59
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom