top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 22 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas384
mod_vvisit_counterJuče723
mod_vvisit_counterOve sedmice4202
mod_vvisit_counterProšla sedmica4934
mod_vvisit_counterOvaj mjesec20465
mod_vvisit_counterProšli mjesec19131
mod_vvisit_counterUkupno1456278
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : "Poletarac" i Košarkaški klub "Milići" - obilježili Dječiju nedjelju PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 09 oktobar 2020 12:03


Milići - Predškolska ustanova "Poletarac" u Milićima različitim aktivnostima obilježila je Dječiju nedjelju. U skladu sa sloganom "Zdravo tijelo, vedar duh" organizovana je šetnja gradom, boravak na igralištu uz vježbe i igre, poligon u sobi, pravljenje voćne salate, razgovori o zdravom životu i fizičkoj pokretljivosti a danas je u saradnji sa Košarkaškim klubom "Milići", na košarkaškom igralištu kod zgrade S-4, organizovana završna aktivnost obilježavanja Dječije nedjelje. Vaspitačica Jadranka Sušić kaže da je u današnjoj aktivnosti učestvovalo oko 40 djece.

"Vremenske prilike i trenutna epidemiološka situacija su nas ograničili u našim namjerama da obilježimo aktivnije Dječiju nedjelju ali smo ipak uspjeli da Zdravo tijelo i vedar duh bude naša ideja vodilja. Sve ovo je posebno značajno u eri mobilnihi telefona i video igrica kada je fizička aktivnost od velikog značaja. Zato smo danas upriličili aktivnost,ovdje na košarkaškom terenu, gdje treneri košarkaškog kluba "Milići" pokazuju određene vježbe našoj djeci" - kaže vaspitačica Jadranka.


Nađa Simić i Luka Lalović aktivno su učestvovali u obilježavanju Dječije nedjelje.

"Radili smo danas neke vježbe, juče smo pravili voćnu salatu od papira. Na jabukama smo crtali i pisali Vedar duh i onda smo šetali" - kaže Nađa.

Četvorogodišnji Luka priča da mu je zanimljivo bilo crtanje. "Bili smo na igralištu i crtali smo kredama pa smo ošarenili igralište i onda smo crtali nedjelju djeteta i igrali se" - kaže Luka.


Zoran Džinkić trener i predsjednik KK "Milići", kaže da je cilj druženja sa djecom iz vrtića, da im približe košarku a za ovu priliku Džinkić i Predrag Sušić, takođe trener u klubu, osmislili su zanimljivu igru shodno uzrastu djece.

"Napravili smo jedan pokazni trening da djeci približimo košarku kako bi ih zainteresovali da se već od ovih dana počnu baviti sportom jer u vremenu u kojem se danas sve manje kreće a sve više boravi u zatvorenom prostoru, značaj sporta je još veći" - kaže Džinkić.

Dječija nedjelja ove godine se obilježava od 05. do 11. oktobra pod sloganom "Zdravo tijelo, vedar duh".


Poslednje ažurirano petak, 09 oktobar 2020 12:04
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom