top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 14 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas417
mod_vvisit_counterJuče723
mod_vvisit_counterOve sedmice4235
mod_vvisit_counterProšla sedmica4934
mod_vvisit_counterOvaj mjesec20498
mod_vvisit_counterProšli mjesec19131
mod_vvisit_counterUkupno1456311
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Ministar Ramić - Završeno asfaltiranje nekoliko puteva, dogovorena investicija za nove PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 12 oktobar 2020 11:37

alt
alt

alt
Milići - Ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić danas je posjetio opštinu Milići I tom prilikom zvanično otvorio dva putna pravca koja su asfaltirana prošle godine. U pitanju su putni pravci Talovića Luka–Gornji Talovići u dužini od 1616 metara I Žutica-Bešići u dužini od 1100 metara - kaže zamjenik načelnika opštine Milići Marko Savić.

"Ovo je bio jedan od prvih putnih pravaca koji smo radili u sklopu projekata iz Srednjoročnog plana investicionih ulaganja u opštini Milići. 176 000 KM je ukupno koštala izgradnja ovog puta. 49 % je finansiralo Federalno ministarstvo, mještani su učestvovali sa 33 000 KM a ostatak sredstava je obezbijedila opština Milići iz kreditnih sredstava. Osim ovog još tri putna pravca su završena : Žutica-Bešići, Lukić Polje-Vrsinje druga faza do Vujadina i ulica u Novoj Kasabi" - kaže Savić.

Mještani Talovića I Žutice kažu da su zadovoljni jer put mnogo znači.

"Put kao što znate je bila naša briga na početku. Sad ga svi koriste. Šta reći, put je bitan za ovaj kraj jer je skratio dolazak prema džamiji , prema Udrču. Ovom prilikom bi se zahvalio Federalnom ministarstvu i opštini koja je pokazala solidarnost" - kaže Ahmet Talović koji je dugo godina živio u inostranstvu. Sad je u penziji i živi u Talovićima.

Iako u Talovićima uglavnom žive penzioneri, ima i učenika. Armela Talović je učenica četvrtog razreda Edukativnog centra Nova Kasaba. "Sad će mi biti mnogo lakše da idem u školu pogotovo što sad dolazi zima" - kaže Armela.

alt
alt

alt
Jusuf Mekanić iz sela Bešići kaže da oko 20 porodica živi u ovom selu. "Djece nažalost nemamo puno. Nekih 10 . Put nam znači mnog. Mi smo učstvovali sa nekih 30% ali bez Ministarstva i opštine ne bi mogli " - kaže Mekanić.

Ulaganja Federalnog ministarstva u opštinu Milići prema sporazumu potpisanom iz prošle godine, nastavljaju se i u ovoj godini a dodatni ugovor o projektima koji će biti finanisiani u ovoj godini ministar Ramić je potpisao danas sa načelnikom opštine Milići Momirom Lazarevićem.

"Prošle godine smo potpisali sporazum za koji mi izdvajamo 340 000 Km ostalo je učešće opštine i mještana. Radi se o jednoj dobroj i kvalitetnoj saradnji sa načelnikom i mještanima opštine Milići, tako da je saradnja nastavljena i u narednom periodu" - kaže ministar Ramić.

alt
alt

alt
Odbornik u Skupštini opštine Milići Murat Avdić kaže da na području MZ Skugrići još treba asfaltirati 4 km kako bi svaki zaseok dobio asfalt.

"Cilj nam je da ljudi mogu da žive od poljoprivrede i da mještani ne idu u urbanu zonu već da ostaju na selu a put je preduslov za to" - kaže Avdić.

Zamjenik načelnika opštine Milići Marko Savić objašnjava da će ove godine prema potpisanom ugovoru biti urađeno 5 putnih pravaca.

alt
alt

alt
"To su putni pravci : Gornje Raševo, Nova Kasaba-Vranovići, Kaldrmica - Heldo Polje, Štedrić - Nurići i Nova Kasaba-Sebiočina.Federalno ministarstvo će učestvovati sa 120 000 odnono 118 000 KM, građani 110 000 KM i 188 000 KM izvdojiće opština Milići. Ovo je nastavak dobre saradnje koju imamo i pomaže nam da realizujemo projekte predviđene Srednjoročnim planom ulaganja" - kaže Savić.

Planom Srednjoročnih ulaganja od 2019. do 2022. godine, koji je usvojila Skupština opštine Milići, na području opštine biće uloženo oko 4,5 miliona KM za asfaltiranje lokalnih puteva i ulica. Opština Milići kreditno se zadužila 3 000 000 KM kako bi finansirala realizaciju kapitalnih investicija, što uključuje i rekonstrukciju i asfaltiranje puteva i ulica.Poslednje ažurirano ponedeljak, 12 oktobar 2020 11:40
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom