top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 15 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas397
mod_vvisit_counterJuče723
mod_vvisit_counterOve sedmice4215
mod_vvisit_counterProšla sedmica4934
mod_vvisit_counterOvaj mjesec20478
mod_vvisit_counterProšli mjesec19131
mod_vvisit_counterUkupno1456291
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Šeranić - Dom zdravlja može preći na trezorski sistem PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 15 oktobar 2020 11:03


Milići - Prelazak Doma zdravlja na trezorski način poslovanja, nabavka novog sanitetskog vozila za potrebe ove zdravstvene ustanove kao i trenutna epidemiološka situacija - bile su teme razgovora ministra zdravlja i socijalane zaštite RS Alena Šeranića sa načelnikom opštine Milići Momirom Lazarevićem.

"Razgovarali smo o razvoju zdravstvenog sistema na području naše opštine, suzbijanju korona virusa a ono što je značajno je što smo danas na ovom sastanku, razgovarali o prelasku našeg doma zdravlja na trezorski sistem poslovanja. Dom zdravlja je do sada poslovao pozitivno i to je jedan od razloga da može da se pređe na psolovanje putem trezora. Time bi uštedili na nemedicinskim uslugama.T Načelno je dogovoreno i da dom zdravlja dobije sanitetsko vozilo" - izjavio je načelnik opštine Milići Momir Lazarević, nakon sastanka sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS Alenom Šeranićem.


Ministar Šeranić je rekao da je trenutna epidemiološka situacija u Milićima zadovoljavajuća, jer nizak broj lica zaraženih virusom korona, posebno u obrazovnim ustanovma. "Kao što je načelnik rekao razgovarali smo o uvođenju doma zdravlja Milići u trezorski sistem poslovanja jer imamo vrlo pozitivna iskustva sa domovima zdravlja koji su već prešli na trezorski sistem. Zadovoljni smo i sa aspekta socijalne zaštite, na sastanku smo imali nekoliko stručnih pitanja. Što se tiče sanitetskog vozila, ne mogu reći kad će to biti realizovano. Mi smo sačinili spisak od nekih 20 domova zdravlja koji imaju potrebu za sanitetskim vozilima i rješavaćemo to prema prioritetu. Vidjećemo iz kojih sredstava ćemo u narednom periodu to pitanje rješavati" - izjavio je Šeranić.

Sastanku u Milićima, prisustvovali su zamjenik načelnika opštine Milići Marko Savić, rukovodioci Doma zdravlja, Centra za socijalni rad i Medicinskog centra "Boksit".


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom