top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 24 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas371
mod_vvisit_counterJuče723
mod_vvisit_counterOve sedmice4189
mod_vvisit_counterProšla sedmica4934
mod_vvisit_counterOvaj mjesec20452
mod_vvisit_counterProšli mjesec19131
mod_vvisit_counterUkupno1456265
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Ministar Šeranić - podržaćemo specijalizaciju iz pedijatrije fizijatrije i psihijatrije PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 15 oktobar 2020 11:37


Vlasenica - Tokom posjete opštini Vlasenica, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić razgovarao je sa načelnikom opštine Vlasenica Miroslavom Kraljevićem o zbrinjavanju radnika koji su stekli uslov za penziju a nije im povezan radni staž, kao I o podršci za specijalizaciju kadrova.

"Razgovarali smo o problematici u Domu zdravlja. Prošle godine kada je ministar Šeranić dolazio počeli smo rješavati problem radnika koji nemaju povezan radni staž zbog neuplaćivanja obaveza. Uspjeli smo da 10 ljudi pošaljemo u peziju, da se uplate njihove obaveze. Ostaje još 10-15 kojima treba uplatiti obaveze i omogućiti odlazak u penziju. To je jedan od problema koji je Dom zdravlja nasledio, jer je ranije ovdje bila Bolnica do `90-ih godina i zato je u toj ustanovi kumuliran veliki broj radnika. Korak po korak, uspjevamo da dogovorimo zajedničke pravce koje ćemo sa Vladom i resornim ministarstvom rješavati , kako bi Dom zdravlja bio jedan od prepoznatljivijih u regiji po pružanju usluga građanima" - izjavio je načelnik opštine Vlasenica MIroslav Kraljević, nakon sastanka sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS Alenom Šeranićem.

alt
alt

alt

"Zadovoljan sam onim što sam čuo i zahvalan sam načelniku što pokreće inicijative za svoje ustanove. Uz podršku Ministarstva, Vlade RS i premijera, krenuli smo u određene aktvnosti koje se tiču svih domova zdravlja a što je podrazumijevalo doznaku od 52 miliona KM prema Fondu zdravstvenog osiguranja čime su se stekli uslovi da se podigne visina ugovora koje zdravstvene ustanove imaju, što je omogućilo da u ovoj godini krenemo da odmotavamo klupko evo ovdje u Vlasenici i da zbrinemo radnike koji su za penziju na čemu ćemo raditi i dalje i kroz jedan sistemski program Vlade pristupiti ovom problemu  O tome ćemo nadam se razgovarati sledeće sedmice na Vladi. Već smo određene informacije prikupljali u okviru ministarstva i pomoćemo domovima zdravlja ali i bolnicama da zbrtinu radnike koji nemaju povezan radni staž, zbog neuplaćivanja poreza i doprinosa u prethodnom periodu. S druge strane, to otvara prostor da se pirme mladi kadrovi i ićemo u tom pravcu da u svkom domu zdravllja omogućimo da mladi kadrovi dođu" - kaže Šeranić..

Šeranić je pohvalio opštinu Vlasenica jer je dobro odgovorila na izazove u borbi sa korona virusom, kao i dom zdravlja koji se izuzetno pokazao u odgovoru na ovu problematiku. "Ono što smo još dogovorili je da će ministarstvo svakako podržati Dom zdravlja za specijalizaciju u oblasti pedijatrije, fizijatrije i psihijatrije i da ćemo kroz plan naredne godine dopuniti ono što je potrebno iz specijalističkih usluga" izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

Kad je u pitanju Centar za socijalni rad, ministar Šeranić je rekao da je zadovoljan po pitanju isplate prava i dodao da je bilo riječi o stručnim stvarima po pitanju unapređenja daljeg rada u okviru Centra za socijalni rad. " Trebamo posvetiti pažnju kako ćemo dalje unapređivati odnose Centra za socijani rad sa republičkim ustanovama koje se bave pitanjima socijlalnog rada, prije svega domovi za starija lica, ustanove koje zbrinjavaju lica sa mentalnim oboljenjima, bilo da se radi o domovima u Prijedoru, Višegradu itd. Želim svakako da čestitam načelniku na svemu onome što je preduzeo u ovih godinu i po dana i znam da opština Vlasenica ima dobar prosperitet i nadam se da će tako ostati i u narednom periodu" - zaključio je ministar Šeranić.

Sastanku u Vlasenici prisustvovali su poslanik u NS RS iz Vlasenice Mladen Popović , rukovodioci doma zdrvalja i Centra za socijalni rad Vlasenica.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom