top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 13 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas397
mod_vvisit_counterJuče723
mod_vvisit_counterOve sedmice4215
mod_vvisit_counterProšla sedmica4934
mod_vvisit_counterOvaj mjesec20478
mod_vvisit_counterProšli mjesec19131
mod_vvisit_counterUkupno1456291
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Skromna pomoć za članove Međuopštinske organizacije slijepih i slabovidih PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 16 oktobar 2020 10:29

alt
alt

alt
Milići - Međunarodni dan bijelog štapa 15. oktobar, obilježen je juče u svijetu. Međuopštinska oprganizacija slijepih i slabovidh lica Vlasenica, zbog pandemije virusa korona, nije oblilježila ovaj datum kao do sada ali su u prethodnom periodu članovi organizacije pomognuti skromnim novčanim iznosima i paketima pomoći – potvrđuje predsjednik Međuopštinske organizacije slijepih I slabovidih Milenko Jović.

"08. oktobra je bio i Međunarodni dan slijepih a mi smo od početka marta nastojali da dodijelimo što veći broj jednokratnih pomoći članovima. Uspjeli smo da podijelimo za 40 članova po 40 KM uplatom na žiro račun, podijelili smo i 10 paketa koje je Savez slijepih RS obezbjedio preko Fonda solidarnosti, ovih dana smo podijelili za 4 osobe po 50 KM, opet smo birali najugroženije." - kaže Jović i dodaje da aktivnosti povodom 15.oktobra nemaju ali Savez slijepih RS je uputio poziv svim organizacijama da se 16. oktobra, uključe u webinar preko Zoom aplikacije.

"To je tročasovni webinar na temu "Položaj slijepih ljudi u lokalnoj zajednici". Nadam se da ćemo i mi obezbjediti tehničke uslove da učestvujemo. Ova godina je trebala biti i izborna ali zbog pandemije, sve je odloženo za narednu godinu. " kaže Jović i napominje da je saradnja sa opštinama korektna, te da opštine izmiruju obaveze prema Međuopštinskoj organizaciji slijepih i slabovidih u obimu u kojem mogu.

Međuopštinska organizacija slijepih i slabovidih Vlasenica ima 41 člana (Milići 10, Vlasenica 21, Han Pijesak i Šekovići po 5) .

Poslednje ažurirano petak, 16 oktobar 2020 11:01
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom