top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 15 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas8
mod_vvisit_counterJuče677
mod_vvisit_counterOve sedmice4798
mod_vvisit_counterProšla sedmica5739
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3232
mod_vvisit_counterProšli mjesec20705
mod_vvisit_counterUkupno1480277
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Tri korisnice podržane u okviru USAID PPMG PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 28 oktobar 2020 11:52

altMilići - Preko USAID-ovog  Programa podrške marginalizovanim grupama (PPMG) žena, priliku da započnu ili unaprijede svoje biznise dobile su 3 žena iz opštine Milići. Zamjenik načelnika opštine Milići, Marko Savić kaže da fond za razvoj biznisa marginalizovanih grupa žena u opštini Milići iznosi 27 000 KM.

"Iskoristio bih priliku da se zahvaim predstavnicima USAID na ovom veoma dobrom projketu koji uključuje jednu karakterističnu grupu koja je važna u socijalnom smislu jer njihovo osnaživanje je u stvari stub jedne zdrave porodice što je naše opredjeljenje. Preduzetništvo ćemo kroz javen pozive i dalje razvijati i treba napomenuti da opština MIlići iz budžeta sa 50% finansira realizaciju ovih projekata"  kaže Savić.

altZahvaljujući PPMG, Milena Popović iz Milića počinje da se bavi kozarstvom. "To podrazumijeva pravljenje sira, mlijeka nadam se da ću da dođem i do sapuna. Namjera mi je baš to da proširim. Bilo bi dobro, ako bude još zainteresovanih da se udružimo i da marketima plasiramo naše proizvode" kaže Milena.

Milada Mimić će kupiti plastenike i započeti plasteničku proizvodnju. "Kupiću plastenike i prateću opremu.Vjerujem da ću na ovaj način obezbijediti prihod za porodicu" - kaže Milada.

alt

altAda Hamidović predstavnica USAID Programa podrške marginalizovanim grupama (PPMG), kaže da su sredstva obezbijeđena u okviru III ciklusa ovog Programa u koji je uključeno 9 lokalnih zajednica.

"Ukupna vrijednost zajedničkih sredstava USAID i lokalnih zajednica je 420 000 KM. Pored finansijske podrške korisnice će tokom prve godine poslovanja na raspolaganju imati stručnu, mentorsku, kao i promotivnu podršku, sve s ciljem da predstave svoje proizvode i usluge na tržištu, da ojačaju i postanu prepoznatljive u svojoj lokalnoj zajednici i šire, i da sutra one budu te, koje će zapošljavati nove ljude. Sam Fond za razvoj preduzetništva marginalizovanih grupa u okviru USAID-ovog programa podrške marginalizovanim grupama je formiran 2017. godine i od tada do danas je preko 140 žena registrovalo svoje biznise, čija je ukupna vrijednost veća od 1.200.000 KM zajedničkih sredstava 18 lokalnih zajednica, koje su ranije učestvovale i USAID-a. 

Pored Milića u III cikluls Programa podrške marginalizovanim grupama uljučeni su Vlasenica, Osmaci, Bratunac, Modriča, Srebrenik, Gračanica, Čapljina i Jajce.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom