top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 24 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas666
mod_vvisit_counterJuče912
mod_vvisit_counterOve sedmice5578
mod_vvisit_counterProšla sedmica5616
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3213
mod_vvisit_counterProšli mjesec20705
mod_vvisit_counterUkupno1480258
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Podršku u okviru USAID PPMG dobilo 6 žena PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 28 oktobar 2020 12:21

altVlasenica - Preko USAID-ovog Programa podrške marginalizovanim grupama žena, priliku da započnu ili unaprijede svoje biznise dobilo je 6 žena iz opštine Vlasenica a ugovori sa odabranim korisnicama potpisani su početkom ove sedmice. Načelnik opštine Vlasenica Mirsolav Kraljević kaže da je vrijednost projekata u opštini Vlasenica 60 000 KM.

"Koristim priliku da se zahvalim predstavnicima USAID jer smo zajedno realizovali ovaj projekat ukupne vrijednosti 60 000 KM, od čega je opština Vlasenica iz budžeta izdvojila 30 000 KM. Svaka korisnica projekta dobiće po 10 000 KM za započinjanje svog biznisa" - kaže Kraljević.

altPrerada voća i povrća, turizam, frizesrki i salon ljepote poslovne su ideje koje su podržane u Vlasenici.

"Aplicirala sam za turizam, iznajmljivanje soba. Nije baš najbolje vrijeme za ovu djelatnost ali potrudiću se da opravdam projekat i da i nakon što projekat za godinu dana završi nastavim da se bavim ovom djelatnošću" - kaže Olivera Stanišić.

altDara Todorović se bavi preradom voća i povrća. "Ova sredstva će mi pomoći da kupim mašine koje će zamijeniti sve ono što sam do sada radila ručno, tako da će mi mnogo značiti" - kaže Dara.

alt

"Bez obzira što ima veliki broj frizera u našem gradu, vjerujem da će moja ideja da se realizuje jer želim svoj biznis na drugačiji naćin da predstavim" - kaže Ranka Samardžić.

altGorana Lazić će otvoriti salon ljepote. "Prvo ću da se edukujem za izradu i uljepšavanje obrva, zatim ću nabaviti prateću opremu koja mi je potrebna za rad. Meni će ovo mnogo da znači jer imam dvoje djece i nezaposlena sam" - kaže Gorana.

alt

altAda Hamidović predstavnica USAID Programa podrške marginalizovanim grupama (PPMG), kaže da su sredstva obezbijeđena u okviru III ciklusa ovog Programa u koji je uključeno 9 lokalnih zajednica.

"Ukupna vrijednost zajedničkih sredstava USAID i lokalnih zajednica je 420 000 KM. Pored finansijske podrške korisnice će tokom prve godine poslovanja na raspolaganju imati stručnu, mentorsku, kao i promotivnu podršku, sve s ciljem da predstave svoje proizvode i usluge na tržištu, da ojačaju i postanu prepoznatljive u svojoj lokalnoj zajednici i šire, i da sutra one budu te, koje će zapošljavati nove ljude. Sam Fond za razvoj preduzetništva marginalizovanih grupa u okviru USAID-ovog programa podrške marginalizovanim grupama je formiran 2017. godine i od tada do danas je preko 140 žena registrovalo svoje biznise, čija je ukupna vrijednost veća od 1.200.000 KM zajedničkih sredstava 18 lokalnih zajednica, koje su ranije učestvovale i USAID-a.

Pored Milića u III cikluls Programa podrške marginalizovanim grupama uljučeni su Vlasenica, Osmaci, Bratunac, Modriča, Srebrenik, Gračanica, Čapljina i Jajce.

 

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom