top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 64 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas181
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice876
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14733
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1627987
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Višković obećao podršku Vlade RS projektima lokalne zajednice PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 03 novembar 2020 10:12

altMilići - Realizacija projekata, definisanih planovima opštine Milići i reubličkih institucija odvija se planiranom dinamikom - izjavio je juče tokom posjete premijer RS Radovan Višković, koji je sa predstavnicima opštine Milići razgovarao o realizaciji započetih projekata i planovima za narednu godinu.

„Ove godine imali smo značajne projekte u Milićima. Uradili smo preko 30km asfaltnih puteva, radimo vodovod, uređenje jedne i druge obale Jadra...to su sve milionski projekti. Ove godine radi se i rehabilitacija magistralnog puta od Drinjače prema Vlasenici. U narednih par dana treba da se raspiše tender za ispravku određenih krivina i rješavanje trotoara na ulazu i izlazu iz Milića kako bi školarcima koji svakodnevno koriste ovu dionicu puta, bio sigurniji put od kuće do škole“ – rekao je Višković. On je dodao da je na listi prioriteta nova zgrada opštine, jer ova zgrada ne ispunjava ni minimalne epidemiološke, tehničke niti bilo kakve uslove. "Radi se na projektu za novu zgradu koja će biti reprezent i Milića i onoga što smo radili u prethodnom periodu" - kaže Višković.

Zamjenik načelnika opštine Milići Marko Savić kaže da nakon sastanka sa premijerom očekuje podršku Vlade RS privredi i projektima koji su značajni za lokalnu zajednicu.

„Konkretno razgovarali smo o projektima uređenja obala vodotokova, vodovodne mreže i puteva koji su od suštinskog značaja za građane opštine Milići. Razgovarali smo i o problemima koje je pandemija korona virusa izazvala privredi. I evo ja ponovo koristim priliku da pozovem građane da svi poštujemo epidemiološke mjere i na taj način spriječimo širenje i pojavu virusa korona u našoj lokalnoj zajednici“ – izjavio je Savić.

Kada je u pitanju pandemija korona virusa, premijer Višković je rekao da je RS pretrpjela ogromne gubitke.

„Izdvajaju se enormna sredstva i za zdravstveni sistem i za privredu ali to je zahvatilo cijeli svijet i moramo se zajedno boriti sa virusom odgovornim ponašanjem. Oo nije problem premijera, Vlade RS , korona ne bira i zato pridržavajmo se mjera. Ja znam da je teško Srpskom narodu reći nemojte slaviti slavu sa 100 gostiju, ali situacija je takva da moramo smanjiti broj socijalnih kontakata i porodična slavlja, dok traje pandemija, obavljati u krugu porodice“ - naglasio je Višković.

Nakon sastanka sa zamjenikom načelnika Markom Savićem i predsjednikom SO Milići Branislavom Novakovićem, premijer Višković je posjetio kompaniju "Boksit", te preduzeća "Savox", "Samatini" i "Wood – Impex".

Poslednje ažurirano utorak, 03 novembar 2020 11:55
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom