top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 84 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas191
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice886
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14743
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1627997
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Privreda će imati podršku Vlade RS PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 03 novembar 2020 10:48

altMilići - Tokom posjete opštini Milići predsjednik Vlade RS Radovan Višković juče je posjetio kompaniju "Boksit", te preduzeća "Savox", "Samatini" i "Wood-Impex". Predsjednik kompanije "Boksit" Rajko Dukić kaže je korona uzrokovala probleme i u ovoj kompaniji.

„Konkretno za 10 mjeseci ove godine grupacija, koju čine kompanija "Boksit", "Gramel","Soligna" i "Zdravstveni centar" smo 9% manje ostvarili prihod nego prošle godine. U odnosu na plan imamo podbačaj negdje oko 23%. Međutim, u poslednja dva mjeseca imamo značajan rast i proizvodnje i prihoda i usluga, negdje između 15 i 25% i ako se ovaj trend nastavi i ako ne bude velikih "lomova" zbog korone, mogli bi da dostignemo blizu onog što je planirano" – kaže Dukić.

altMilenko Lalović direktor preduzeća "Samatini" koje se bavi proizvodnjom troslojnih parketa i ekskluzivnih namještaja po narudžbi, vjeruje da će Vlada i ubuduće voditi računa o privredi.

„Zahvaljujemo se predsjedniku Vlade RS i delegaciji što su nas posjetili i pokazali da država misli o nama i nadam se da će i u ubuduće voditi računa o privredi i da ćemo uskoro izaći iz ovih problema koje nam je proteklih 8 mjeseci stvorila korona“- kaže Lalović.

Premijer Višković kaže da je "Samatini" značajna kompanija, kako za Miliće tako i za RS.

alt“Evo imali smo priliku da obiđemo pogone koji su prije godinu, godinu I po dana stavljeni u funkciju. Proizvidi ovog ptreduzeća idu na inostrano tržište, imaju dovoljno posla, zapošljavaju preko 100 radnika I Vlada RS će I u narednom periodu milsiti o ovakvim ljudima, jer što više imamo ovakvih domaćina, biće lakše I budžetu RS I budžetu lokalne zajednice”- kaže Višković, koi je nakon preduzeća "Samatini" posjetio i "Wood-Impex", preduzeće, koje svoje proizvode plasira na evropsko tržište I dijelom na Bliski Istok.

“Evo sad sam dobio informaciju da su podijeljene plate za prošli mjesec I to je jako bitno. Imaju problem sa "Srpskim šumama" u pogledu snabdjevanja sirovinom. Preko 2 miliona maraka godišnje prave prometa I ja podržavam ovakve i slične kompanije jer svi oni koji zapošljavaju dobrobit su ovog mjesta i Republike Srpske" - kaže Višković.

Zoran Kazimirović direktor "Wood-Impex" kaže da preduzeće zapošljava 32 radnika i redovno izmiruje obaveze.

“Kompletnu proizvodnju izvozimo u Zapadnu Evropu, redovno izmirujemo obaveze. Imali smo problema zbog korone ali nismo smanjivali broj radnika I lična primanja. Do kraja godine imamo ugovorene poslove, 26 godina radimo , planiramo nastaviti” – kaže Kazimirović.

altPremijer Srpske Radovan Višković posjetio je i kompaniju "Savox" u Milićima koja se bavi proizvodnjom montažnih kuća, prozora, vrata i peleta i njihovi proizvodi su među najkvalitetnijim u Evropi.


Poslednje ažurirano utorak, 03 novembar 2020 12:03
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom