top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 29 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas162
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice857
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14714
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1627968
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : SŠC "Milutin Milanković" nagradio učenike takmičenja - epidemiološka situacija COVID 19 PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
nedelja, 08 novembar 2020 11:14

altMilići - Savjet učenika SŠC "Milutin Milanković" u Milićima, na inicijativu direktora škole, organizovao je takmičenje na temu "Epidemiološka situacija izvazvana virusom COVID-19".Učenici su imali priliku da u roku od pet dana urade prezentaciju na pomenutu temu a na takmičenje su se prijavili učenici iz četiri odjeljenja. Prvo mjesto osvojio je tim "Asepsol", drugo "Gimnazija I1", treće mjesto je pripalo timu "Anksiozini respiratori" a na četvrtoj poziciji nalazi se tim "Kraljevi škole".

Tara Drndelić učenica II2 razreda čiji je tim osvojio prvo mjesto kaže da je njihova prezentacija urađena na temu "Trenutna epidemiološka situacija. "Naš cilj je bio da pokažemo da je epidemiološka situacija jako loša ali isti tako da pokažemo da smo ljudi i da je solidarnost pobijedila" - kaže Tara vođa tima "Asepsol".

"Mi smo kroz našu prezentaciju učenicima predstavili da je najbitnije poštovati epidemiološke mjere : držati socijalnnu distancu, jačati imunitet hranom i boraviti u prirodi" kaže Aleksandar Nikolić iz tima "Gimnazija I1".

Olja Babić predstavnica tima "Anksiozni respiratori" kaže da je njihova prezentacija imala za cilj da probudi svijest o poštovanju mjera. "Nas je bilo 10 u timu i mi smo na početku prezentacije predstavili osnovne karakteristike korona virusa i željeli smo prezentacijom da pokaćemo neke preventivne mjere i šta trebamo uraditi ukoliko osjetimo neke simptome." - kaže Olja.

Anja Marinković i tim "Kraljevi škole" kroz svoju prezentaciju su pokazali načine prevencije i širenja virusa. "Mi smo ponosni što smo osvojili četvrto mjesto. Ja i moj tim koji broji 12 učenika, ukazali smo da trebamo nositi zaštitne maske, da držimo odstojanje i da izbjegavamo susrete sa starijim osobama jer su one trenutno najugroženije. Pošto naša škola ima veliki broj putnika, učenicima smo sugerisali da u autobusu smanje kontakt  i da ne dodiruju ništa u autobusu" - kaže Anja.

Koordinator Savjeta učenika, profesorica Radojka Savkić kaže da je cilj organizovanja takmičenja bio da se vide stavovi i razmišljanja učenika o trenutnoj epidemiološkoj situaciji. "Mogli su da učestvuju svi učenici , odazvali su se ulenici ova četiri odjeljenja i jako sam zadovoljna onim što su prezentovali" - kaže profesorica Savkić.

alt

Prema riječima direktorice SŠC "Milutin Milanković" Vesne Bogičević, koja je inicijator ideje, milićki srednjoškolski centar je zasigurno jedina škola koja je pokrenula ovu inicijativu sa ciljem buđenja svijesti o epidemiološkoj situaciji . "Moja inicijativa je bila da se u našoj školi organizuje ovaj vid aktivnosti u saradnji sa Savjetom učenika. Ovim smo pakazali da stariji imaju priliku da nauče od mladih kako treba poštovati mjere. Vezano za samu inicijativu zasigurno smatram da smo napravili iskorak i inicijativu smo usmjerili ka osnovnoj školi " - kaže direktorica Bogičević i dodaje da će do kraja polugodišta Savjet učenika obilježiti Međunarodni dan srednjoškolaca i realizovati aktivnost "Jedno dijete - jedan slatkiš".

"Za kraj koristim priliku da se zahvallim svim učenicima koji su dali doprninos realizaciji ovog takmičenja i mislim da će učenici dati doprinos i na INOST-u mladih. Ja ću svakako kao direktor predstavljati školu sa jednim naučnim radom, očekujem to i od kolega" - kaže direktorica Bogičević.

Članovi komisije za izbor najboljih radova na takmičenju "Epidemiološka situacija izazvana virusom COVID 19" bili su : Milojka Simić pedagog, Bojana Durmić Simić psiholog i Desanka Borovina a učesnici takmičenja kao nagradu su dobili slatki paket i zahvalnice. Tim koji je osvojio prvo mjesto, osim slatkog paketa dobio je i sliku.Prezentacije možete pogledati na sledećem linku :

https://sscmmilutin-milici.com/%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%92%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d1%98%d0%b1%d0%be%d1%99%d0%b8-%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d1%83%d1%87%d0%b5%d1%88%d1%9b%d0%b5-%d0%bd/

Poslednje ažurirano ponedeljak, 09 novembar 2020 10:56
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom