top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 34 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas212
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice907
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14764
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1628018
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : I naredne godine Vlasenica na ruti trke "Beograd-Banjaluka" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 11 novembar 2020 09:25

altVlasenica - I naredne godine, Vlasnica će se naći na ruti biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" - rečeno je nakon sastanka organizatora trke sa načelnikom opštine Vlasenica Miroslavom Kraljevićem.

alt"Zaista je zadovoljstvo ugostiti vas ponovo u Vlasenici. Zahvaljujem gospodinu Kuvalji i gospodinu Saši, koji su smogli hrabrosti I snage da prije dvije godine organizujemo to u Vlasenici gdje smo prošle godine bili domaćini i to smo ponovili ove godine u eri epidemije virusa korona. Sve je to organizovano otežano u ograničenim mogućnostima, ali mso ipak napravili svjetski događaj koji je ostavio istorijski trag u Vlasenici. Prvi put mi se desilo da zovem ljude da ne dolaze na trku zbog epidemije" - kaže načelnik Kraljević i dodaje da će trka "Beograd-Banjaluka" sigurno postati tradicionalni sportski događaj . "Za ove 4 godine ja sam sa pozicije načelnika se potrudio da sport podignemo na mnogo veći nivo i da finansijski i organizaciono zadovoljimo potrebe naših ljudi. Vlasenica se nalazoi na 600- 700 metara nadmorske visinei  imamo tradiciju uspješnih sportista. Osnivanje biciklističkog kluba KPL sigurno je doprinijelo razvoju biciklizma što pokazuje i to da smo na ruti trke "Beograd-Banjaluka" - kaže Kraljević.

On je istakao da je ponosan na činjenicu što su institucije Republike Srpske i Srbije podržale održavanje trke "Beograd-Banjaluka". " Očekujem od institucija i RS i Srbije da se više uključe i u druge segmente , kao što je to inicijativa "Srbija-Srpskoj" započeta 2017.godine gdje Vlada SRbije u svakoj opštini finansira realizaciju jednog projekta. U okviru te inicijative u Vlasneici se gradi studentsko-đački dom "Srbija" , kapaciteta 250 kreveta . Cilj je da studenti dolaze u Vlasenicu u mnogo većem broju nego što je to danas" - kaže Kraljević i obećava da će sledeće godine trka "Beograd-Banjaluka" biti još uspješnije organizovana.

altVladimir Kuvalja, direktor trke "Beograd-Banjaluka" kaže da su biciklistički Savezi RS i Srbije pokazali kako sport nema granica.

"Mogu da se zahvalim institucijama u RS i Srbiji što su nas podržali. Vlasenica je proglašena prošle godine za najboljeg domaćina trke.Taj doček koji su organizovali stanovnici Vlasenice na čelu sa načelnikom Kraljevićem i biciklističkim klubom "KPL", stvarno je bio fenomenalan i domaćinski. Imali smo komentar jedne bicikističke ekipe koji su rekli – ima mjesta kroz koja trka prođe, niko ne zna ni da smo bili a ovjde u Vlasenici se osjećamo kao kod kuće" - kaže Kuvalja i naglašava da je Vlasenica promijenila tok trke "Beograd-Banjaluka".

"Trka se ranije vozila dva dana, uglavnom od Beograda koridorom prema Banjaluci a danas trka trake četiri (4) dana zahvaljujući načelniku Kraljeviću i Željku Lukiću.Ja vjerujem da će ova saradnja trajati dugo i hvala načelniku što  je imao sluha jer nije lako naći podršku i vidimo se sledeće godine u aprilu ua Vlasneici" - poručio je Kuvalja.

alt

Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije i sportski direktor trke "Beograd-Banjaluka" napominje da je ovogodišnja trka održana u jako specifičnim uslovima, zbog pandemije korona virusa, ali veom uspješno.

"Ovogodišnja trka je u jako specifičnim uslovima ipak održana. Uspjeli smo da okupimo 100-ak takmičara, oko 30 nacija iz Evrope. Veliki trud i rad je uložen u prethodnom periodu gdje je zajedništvo došlo do izražaja. Hvala načelniku Kraljviću na odlučnosti i hrabrosti da nas podrži da organizujemo ovu trku. Sport je najbolji ambasador naše zemlje, naših gradova jer predstavljamo sve ono što je vredno, što je dobro, predstavljamo nove ideje i mislim da je sve to dobro za naše društvo" - kaže Gajičić.

15. Međunarodna trka Beograd - Banjaluka biće vožena krajem aprila naredne godine uz učešće 180 biciklista iz 30 zemalja.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom