top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 32 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas219
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice914
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14771
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1628025
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Dva kandidata u trci za načelnika opštine, za odbornike 28 političkih subjekata PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 11 novembar 2020 12:07

alt
alt

alt
Milići - Iako situacija u vezi sa pandemijom virusa korona usložnjava pripreme za predstojeće lokalne izbore, u OIK-u Milići poslednjih mjesec dana vrijedno rade I uglavnom uspijevaju da prate plan. Predsjednik OIK Milići Vladan Trivković kaže da prema poslednjim informacijama dobijenim od CIK-a BiH, 8300 građana ima pravo glasa na redovnim biračkim mjestima.

"Ovo su glasači koji glasaju na 14 redovnih biračkih mjesta, biračko mjesto u odsustvu i biračko mjesto sa tri nule. Podatke o broju glasača putem pošte nemamo. Što se tiče građana koji su u izolaciji zbog zaraze ili samoizolacije, oni treba da se prijave OIK 72 sata prije održavanja izbora uz rješenje o izolaciji .Taj rok ističe u četvrtak u 07:00h, a svi oni koji nakon ovog roka dobiju rješenje o izolaciji, za glasanje se mogu, uz rješenje, prijaviti do nedjelje do 09:00h. Do sada imamo manji broj prijava ali pristižu" - kaže Trivković.

Građani koji dolaze na biračka mjesta dužni su da nose zaštitne maske , a prije nego pristupe glasanju biće im izmjerena tjelsena temperature kaže Trivković.

"Lica sa temperaturom iznad 37,2 stepeni glasaće u kabini koja je namijenjena za lica sa povišenom tjelesnom temperaturom. Kabina će naravno biti dezinfikovana. Članovi biračkih odbora i posmatrači moraju imati zaštitnu opremu, građani takođe moraju nositi zaštitnu masku. Sva biračka mjesta će biti dezinfikovana prije i nakon izbora. Proces će biti usporen jer će moći glasati onoliko birača koliko bude kabina. Svi članovi biračkog odbora i posmatrači moraju biti na distanci od 1,5m. Ovdje dolazimo do apsurda, gdje u instrukciji o postuanju, koju je izdao CIK, stoji da se moraju poštovati epidemiološke mjere Kriznih štabova, međutim predsjednik CIK-a izađe u TV emisiju i kaže da će broj posmatrača biti neograničen. Kako da to ispoštujemo u prostorijama sa određenom površinom. Bojim se da imamo jako lošu upravljačku strukturu sa vrha tj. CIK-a i bojim se da će nakon izbora biti dosta nepravilnosti i nejasnoća. Mi ćemo se potruditi da se to ne desi na području opštine Milići i trudimo se da djelujemo preventivno kako bi naši članovi biračkih odbora i glasači bili u što boljoj poziciji i da se proces glasanja odvija što brže" - kaže Trivković i napominje da trenutna epidemiološka situacija utiče i na sastav biračkih odbora.

"Imamo situaciju da iznova i iznova obučavamo članove biračkih odbora zato što su ili pozitivni ili odustaju , vjerovatno zbog straha od zaraze. Mi ćemo u saradnj isa opštinom MIlići imati dovoljno zaštitne opreme (maski, rukavica, dezinfekcionih sredstava) čak i zaštitna odijela za pojedine članove biračkih odbora i predsjdnik mobilnog COVID tima. Nadam se da uz poštovanjem svih ovih mjera nećemo imati širenje zaraze COVID, na biračkim mjestima" - poručuje Trivković.

Glasački materijal trebao bi da bude dostavljen danas.

Na predstojećim loklanim izborima, 15.novembra, u opštini Milići dva kandidata ulaze u izbornu trku za načelnika opštine Milići, a za odbornike kandidati 28 političkih subjekata.


Poslednje ažurirano sreda, 11 novembar 2020 12:08
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom