top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 16 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas90
mod_vvisit_counterJuče735
mod_vvisit_counterOve sedmice2912
mod_vvisit_counterProšla sedmica4391
mod_vvisit_counterOvaj mjesec7937
mod_vvisit_counterProšli mjesec20958
mod_vvisit_counterUkupno1599340
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Osnovci i srednjoškolci zajedničkom video porukom obilježili Međunarodni dan djeteta PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 20 novembar 2020 11:57

altMilići - Savjet učenika SŠC "Milutin Milanković" Milići u saradnji sa Savjetom učenika OŠ "Aleksa Jakšić" Milići, zajedničkom video porukom, u kojoj su predstavili "dječije zapovijesti", obilježio je Međunarodni dan djeteta - 20. novembar. Srednjoškolke Vedrana, Nevena I Olja došle su na ovu ideju i našle način da i u vrijeme pandemije podsjete na prava djeteta.

"Što se tiče današnjeg dana, želim da napomenem da je to jedan od rijetkih dana koji nas podsjeti na složnost u cilju očuvanja dječijih prava . Mislim da mi je najdraže što smo u aktivnost uključili i Savjet učenika iz osnovne škole i nadam se da ćemo ovom porukom proširiti svijest o ljudskim pravima" - kaže srednjoškolka Olja Babić .

altSrednjoškolka Nevana Vidović kaže da su kroz video poruku predstavili 10 dječijih zapovijesti. "Moja najdraža dječija zapovijest je - Moje oči nisu vidjele svijet kao što su vaše: pomozite mi da otkrijem svijet. Nemojte me… sputavati - jer to zapravo predstavlja koliko je važno da djeca sama otkriju neke stvari i formiraju svoje mišljenje o svijetu" - kaže Nevena.

"Mislim da je naša ideja stvarno super i drago mi je što smo je realizovali zajedno sa učenicima osnovne škole. O ovoj ideji smo pričali 2-3 dana a samo jedan dan nam je bio dovoljan da je realizujemo. Mislim da će ovaj video veoma uticati na naše vršnjake da shvate koja su im prava ali i obaveze" - kaže srednjoškolka Vedrana Erić.

Koordinatorica Savjeta učenika profesorica Radojka Savkić objašnjava kako je došlo do realizacije ove ideje. "Prijedlog je dala učenica Olja Babić a vrlo rado su se odazvale učenice Nevena i Vedrana. Mi smo preponosni na njih i mislim da možemo od Savjeta učenika u narednom periodu očekivati mnogo" - kaže profesorica Savkić.


Dirtektorica SŠC "Milutin Milanković" Milići, Vesna Bogičević kaže da ovom video porukom žele probuditi svijest u društvu da je neohodno konstantno graditi prijateljsko okruženje za djecu.

"A posebno je važno napomenuti da ovim porukama učenici žele skrenuti pažnju društva na obaveze koje ima prema djeci, kao i na probleme sa kojima se djeca suočavaju" - kaže direktroica Bogičević.


20. novembar se obilježava kao Međunarodni dan djeteta jer je na ovaj datum 1989. godine na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija usvojena Konvencija o pravima djeteta koja sadrži univerzalne standarde koje države potpisnice moraju garantovati svakom djetetu.


Poslednje ažurirano petak, 20 novembar 2020 12:00
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom