top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 16 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas456
mod_vvisit_counterJuče796
mod_vvisit_counterOve sedmice1252
mod_vvisit_counterProšla sedmica4990
mod_vvisit_counterOvaj mjesec13673
mod_vvisit_counterProšli mjesec26122
mod_vvisit_counterUkupno1516840
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : U toku humanitarna akcija srednjoškolaca "Jedno dijete-jedan slatkiš" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 15 decembar 2020 12:29

altMilići - Pod nazivom „Jedno dijete - jedan slatkiš“ predpraznične aktivnosti provode i učenici SŠC "Milutin Milanković" u Milićima. Anja Marinković predsjednica Savjeta učenika naglašava da ove godine neće prikupljati slatkiše, već novac koijim će kupiti paketiće.

"Do sada smo donosili slatkiše, sveske, školski pribor a ove godine zbog epidemiološke situacije prikupljamo novac i tako ćemo kupiti paketiće" - kaže Anja.

Iako nije član Savjeta učenika, srednjoškolka Milica Kujača pomaže drugarima u ovoj akciji . "Pošto svi radimo u okviru svojih odjeljenja, odlučila sam da pomognem i nadam se da ćemo prikupiti dovoljno sredstava za kupvinu paketića" - kaže Milica.

Srednjoškolka Katarina Dukić ističe da su humanitarne akcije posebno važne u ovoj godini u kojoj pravila ponašanja nameće virus korona.

"Želimo da obradujemo naše prijatelje, djecu sa smetnjama u razvoju. Ova pandemija nas je nacela na to da moramo razmišljati ne samo o sebi već i o drugima, tako da, lijepo je kad možemo nekome izmamiti osmijeh" - kaže Katarina.

U SŠC "Milutin Milanković" u Milićima paketiće neće dijeliti Djed Mraz na novogodišnjoj priredbi. Direktorica milićkog Srednjoškolskog centra Vesna Bogičević ističe da će podjela novogodišnjih paketića biti organizovana preko Centra za socijalni rad Milići.

"Akcija traje do 21.decembra nakon čega ćemo mi kupiti paketiće i 23.12. predati novogodišnje paketiće Centru za socijalni rad a oni će ovaj put imati teži zadatak, da te paketiće podijele korisnicima. Moram da pohvalim rad Savjeta učenika na čelu sa koordinatorom profesoricom Radojkom. Mi smo nedavno dobili i priznanje za uspješno realizovanu akciju "Obradujmo vaše vršnjake sa Kosova i Metohije" i to je dokaz predanog rada naših učenika" - kaže direktorica Bogičević.

Koordinatorica Savjeta učenika, profesorica Radojka Savkić kaže da je program rada Savjeta za prvo polugodište uspješno realizovan uprkos ograničenjima, koja nameće trenutna epidemiološka situacija.

"Učenici su još jednom pokazali kreativnost i dokazali da hoće da rade. Kao što Katarina voli da kaže : "Ko hoće nađe način, ko neće nađe izgovor". Oni su do sad odradili 4 humanitarne akcije i nastaviće da rade svakako i sledeće godine" - kaže profesorica Savkić.

Akcijom "Jedno dijete-jedan slatkiš" Savjet učenika SŠC "Milutin Milanković" završava svoje aktivnosti u prvom polugodištu. Učenici vjeruju da im sledeće godine "Kovid-19" neće biti prepreka da budu još humaniji i aktivniji.


Poslednje ažurirano utorak, 15 decembar 2020 12:32
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom