top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 18 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas426
mod_vvisit_counterJuče796
mod_vvisit_counterOve sedmice1222
mod_vvisit_counterProšla sedmica4990
mod_vvisit_counterOvaj mjesec13643
mod_vvisit_counterProšli mjesec26122
mod_vvisit_counterUkupno1516810
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Opština će pomoći u skladu sa mogućnostima izgradnju dnevnog centra "Podrži me -9.januar" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 21 decembar 2020 12:44

altMilići - Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, sastao se danas u Milićima sa novoizabranim načelnikom opštine Milići, Markom Savićem. Na sastanku je bilo riječi o pomoći opštine izgradnji dnevnog centra "Podrži me - 9.januar" u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici kao i o drugim projektima koje realizuje Odbor za pomoć Srbima na KiM .

"Danas sam prvi put došao u opštinu Milići. Pošto su već osnovna i srednja škola iz Milića učestvovale u našoj akciji, predložili smo načelniku da opština Milići učestvuje i dalje u našim akcijama a posebno smo zamolili načelnika da pruži podršku izgradnji dnevnog centra. Načelniku smo uručili knjigu "Humano srce Srpske" - kaže Arlov.

Za završetak izgradnje Dnevnog centra u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici potrebno je još 50 000 evra kaže Arlov. "Objekat je površine 714 kvadratnih metara, ukupne vrijednosti oko 280 000 evra. Da ga spremimo za useljenje potrebno je još 50 000 evra. Uradili smo mnogo za godinu dana i želim da naglasim da će imena svih donatora biti izložena u holu dnevnog centra kada bude završen. Iskoristio bih priliku da pozovem sve lokalne zajednice da pomognu i da novac koji su prvobitno, na početku godine, planirali za doček Nove godine, usmjere za pomoć izgradnji dnevnog centra" - kaže Arlov.

Novoizabrani načelnik opštine Milići Marko Savić kaže da je opština Milići po prvi put ove godine trebala da učestvuje u projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” ali da je zbog virusa korona ova aktivnost otkazana.

"Opština Milići je po prvi put trebala da učestvuje u ovom projektu, ali evo nadamo se da će nas virus korona "napustiti" i da ćemo imati prliku da i mi u našem malom mjestu ugostimo djecu sa Kosova i Metohije. Naravno opština Milići će u skladu sa mogućnostima podržati i izgradnju Dnevnog centra u kojem će , kako nas je gospodin Arlov upoznao, biti zbrinuto 158 djece" - kaže Savić.

Sastanku su prisustvovale načelnica Odjeljenja za opštu upravu Marina Mišić i direktorica SŠC "Milutin Milanković" Milići Vesna Bogičević.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 21 decembar 2020 12:45
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom