top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 9 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas471
mod_vvisit_counterJuče796
mod_vvisit_counterOve sedmice1267
mod_vvisit_counterProšla sedmica4990
mod_vvisit_counterOvaj mjesec13688
mod_vvisit_counterProšli mjesec26122
mod_vvisit_counterUkupno1516855
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : U toku prikupljanje namirnica i sredstava za pečenice u susret Božiću PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 22 decembar 2020 13:02

alt
alt

alt
Milići - I ove godine pred Božić, crkveni odbor u Milićima pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava za parohijane koji su u stanju socijalne potrebe. Takođe i ove godine prikupljaju se sredstva za kupovinu božićnih pečenica - kaže milićki protojerej-stavrofor Ljubiša Vujičić.

„Hvala svim parohijanima koji učestvuju u ovim akcijama. Božić je dan radosti jer slavimo rođenje Hristovo a božićni post je vrijeme kada možemo pokazati svoju humanost, kada možemo darivati onima koji nemaju.Tako smo i ove godine pokrenuli akciju skupljanja pomoći za kategoriju ljudi koji ne mogu sami sebi da obezbijede božićne pečenice i namirnice neophodne za život. Pozvao bih sve parohijane da u prodavnicma, tamo gdje su postavljeni paketi,ostave svoj dobrovoljni prilog u vidu namirnica i higijenskih potrepština. Akcija traje do 04. januaraa a onda ćemo sve što budemo prikupili i podijeliti" - kaže sveštenik Vujičić.

Osim osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu, prikuplja se i novac za kupovinu božićnih pečenica - napominje sveštenik Vujičić.

"Oni koji žele da učestvuju mogu da ostave prilog u crkvenoj prodavnici u Milićima i crkvenoj prodavnici kod Crkve. Ako neko želi sam da donira određenoj porodici pečenicu može i to, ali mislim da je bolje da svi zajedno to uradimo. Mogu da kažem da već imamo rezultate akcije" - kaže sveštenik Vujičić.


Svake godine tokom humanitarnih akcija u susret Božiću, zahvaljujući prilozima parohijana, podijeli se od 30 do 40 prehrambeno-higijenskih paketa i isto toliko i pečenica.

"Recimo tamo gdje živi jedna osoba, dajemo ¼ pečenice, gdje je porodica brojnija, oni dobiju cijelu pečenicu, neko dobije pola, sve u zavisnoti od broja članova domaćinstva. Ovom prilikom pozivamo sve parohijane koji znaju da je nekome potrebna pomoć da nam kažu i skrennu pažnju da ne bismo nekoga zaboravili" - ističe Vujičić.

alt

Sveštenik Vujičić napominje da su povodom pravoslavnog praznika Djetinjci, članovima Udruženja građana za pomoć osobama sa invaliditetom „Jednakost“ Milići i članovima Udruženja roditelja hendikepirane djece i omladine „Leptir" sa područja opštine Milići, podijeljeni novogodišnji paketići, koji su obezbijeđeni zahavljujući predsjedniku kompanije "Boksit", mr Rajku Dukiću koji je za ove namjene izdvojio lična sredstva.

alt

Poslednje ažurirano utorak, 22 decembar 2020 13:08
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom