top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 15 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas428
mod_vvisit_counterJuče796
mod_vvisit_counterOve sedmice1224
mod_vvisit_counterProšla sedmica4990
mod_vvisit_counterOvaj mjesec13645
mod_vvisit_counterProšli mjesec26122
mod_vvisit_counterUkupno1516812
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići/Vlasenica : Realizovana kampanja "Niti jedna čaša prije vožnje"! PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 24 decembar 2020 12:41

altMilići/Vlasenica - Preventivna kampanja "Niti jedna čaša prije vožnje"! čiji je cilj povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja, kroz smanjenje broja pijanih vozača, realizovana je ove sedmice u Milićima i Vlasenici. Uz specijalizovano oglašavajuće vozilo, koje je putem promo džingla građane pozvalo da budu odgovorni učesnici u saobraćaju, podijeljen je i promotivni materijal – kaže Marijana Pantić samostalni stručni saradnik za saobraćaj u opštini Vlasenica.

"Podijelili smo majice, hemijske olovke i letke na kojima je vozačima predstavljeno koje je to vrijeme reagovanja kada vozimo pod dejstvom alkohola" - kaže Pantićeva.

Građani Milića i Vlasenica sa kojima smo razgovarali, saglasni su da alkohol i volan ne idu zajedno.

"Poručujem svim vozačima da budu oprezni u saobraćaju jer mogu da ugroze i sebe ali i druge učesnike u saobraćaju, posebno pješake" - kaže jedna penzionerka iz Milića.

Veljko Kovačević iz Vlasenice kaže da je vozački ispit položio prije pola godine.

"Naša generacija puno koristi alkohol tokom vožnje i to dovodi do povećanja saobraćajnih nesreća. Moje mišljenje je da tokom vožnje, ne treba koristiti alkohol" - kaže Veljko.

altStatistika pokazuje da je u proteklih 11 mjeseci na području PU Zvornik, kojoj pripadaju opštine Milići i Vlasenica, evidentirana 481 saobraćajna nezgoda , gdje je vožnja pod dejstvom alkohola uzrokovala 61-u saobraćajnu nezgodu.Komunalni policajac u opštini Milići, Majo Jerković kaže da je i na području ove opštine alkohol, jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda.

"Poznato je da je alkohol drugi po nekoj ljestvici izazivača saobraćajnih udesa gdje stradaju ne samo vozači, nego su tu najčešće i pješaci.Mogu reći da je vožnja pod dejstvom alkohola na području opštine MIlići u ovoj godini uzela dva mlada života što se nije desilo u poslednjih 10 godina od kada mi vodimo statistiku. Do 31.januara biće pojačane kontrole MUP kao i komunalne policije kada je u pitanju točenje alkohola maloljetnim licima u kafićima" - kaže Jerković.

Količina od 0,5 promila alkohola u krvi povećava rizik od nastanka saobraćajne nezgode za dva puta, sa 1 promilom rizik je sedmostruko veći a kod 1,4 promila dvadeset puta veći - kaže Verica Erić iz AMD Milići i dodaje da su zbog pandemije virusa korona građani bili uskraćeni da probaju pijane naočare koje simuliraju koliko je opasno upravljati vozilom pod dejstvom alkohola te stoga poručuje :

"Apelujemo ovim putem na sve vozače i učesnike u saobraćaju da prilikom konzumiranja alkohola ne sjedaju u vozila i ne upravljaju istim jer sad je i sezona praznika pa se obično i popije koja čašica, ali u tom slučaju treba prepustiti volan nekome ko nije konzumirao alkohol" - poručuje Erićeva.

Preventivna kampanja „Niti jedna čaša prije vožnje“!,koju zajedno sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza RS, MUP RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja, AMS sa AMD, Inspektorat i lokalne zajednice traje do 31. januara sledeće goidine.

Poslednje ažurirano četvrtak, 24 decembar 2020 12:43
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom