top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 19 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas426
mod_vvisit_counterJuče796
mod_vvisit_counterOve sedmice1222
mod_vvisit_counterProšla sedmica4990
mod_vvisit_counterOvaj mjesec13643
mod_vvisit_counterProšli mjesec26122
mod_vvisit_counterUkupno1516810
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Konstituisana skupština, Predrag Sušić predsjednik lokalnog parlamenta PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 28 decembar 2020 13:33

altMilići - Održana je konstitutivna sjednica SO Milići na kojoj su potvrđeni mandati odbornicima i izabrano rukovodstvo i radna tijela skupštine. Novi predsjednik lokalnog parlamenta je Predrag Sušić. Za Sušića, koji je bio prijedlog SNSD-a, se tajnim glasanjem izjasnilo 14 odbornika od 16 prisutnih. Osim Sušića kandidat za funkciju predsjednika SO-e, na prijedlog PDP-a, bio je Mladen Golić koji je prije glasanja odbio kandidaturu. Golića, koji je nezavisni odbornik u SO-e, PDP je predložio i za potpredsjednika SO-e, ali je na tu funkciju, takođe tajnim glasanjem izabran Zaim Mahmutović sa 11 glasova ZA. Na prijedlog načelnika opštine Marka Savića, za njegovog zamjenika, tajnim glasanjem je izabran Danijel Kukić sa 13 glasova ZA. 

Načelnik opštine Milići Marko Savić kaže da će se u svom radu držati programa koji je predstavljen tokom izborne kampanje. „I dalje ćemo raditi na infrastrukturnim projektima. Mogu da pomenem da se i dalje radi na asfaltiranju puteva i ulica.Konkretno izvode se završni radovi u ulici Solunskih junaka. Nedavno smo završili dva putna pravca, sve u skladu sa Srednjoročnim programom razvoja opštine Milići. Pripremamo projekat izgradnje novog administrativnog centra, u toku je rekonstrukcija vodovodne mreže i uređenje obale Zelenog Jadra. Imam informaciju da će 18.januara početi i radovi u Prepranom u Mišićima kao i drugi projekti. Bitno je da konstituišemo vlast a onda nastavljamo tamo gdje smo stali“ – kaže načelnik Savić.

Predsjednik SO Milići Predrag Sušić, koji je do sada obavljao funkciju direktora JU „Sportski centar Milići", kaže da očekuje dobar i prosperitetan rad lokalnog parlamenta. „Mislim da je ovo ekipa mladih ljudi koja će ići u nekom pozitivnom pravcu da radimo i stvaramo bolji ambijent za sve građane opštine Milići“ – kaže Sušić.

Iz opozicionog SDS-a koji ima jednog odbornika u SO Milići, odluke na konstitutivnoj sjednici nisu bile prihvatljive. Bojan Vuković odbornik SDS-a kaže da će ova stranka opoziciono djelovati i u naredne četiri godine. „Ne očekujem ništa od ove aktuelne vlasti SNSD-a. Što se tiče odbornika, to su „tender“ odbornici koji gledaju svoje interese van opštinskih struktura, ali evo pred nama je budući period pa vidjećemo kako će se ponašati buduća skupštinska većina“ – kaže Vuković.

Novi skupštinski saziv broji 6 odbornika SNSD-a, 3 odbornika DEMOS-a, po 2 odbornika SDA, SP i DNS-a, po jednog odbornika imaju Ujedinjena Srpska, SDS i PDP dok je Mladen Golić nezavisni kandidat.

Skupštinsku većinu, koju su danas pismeno potvrdili odbornici, čini 15 odbornika.

Napominjemo da je do izbora novog rukovodstva,konstitutivnom sjednicom predsjedavalo Radno predsjedništvo u sastavu : najstariji odbornik Murat Avdić i dva najmlađa odbornika Bojan Vuković i Predrag Sušić.


Nakon konstitutivne sjednice SO-e Milići, održan je Kolegijum na kojem je utvrđeno, da 30.decembra bude održana posebna sjednica SO na kojoj će biti usvojen Budžet i drugi dokumenti.

Poslednje ažurirano sreda, 30 decembar 2020 05:30
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom