top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 118 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas418
mod_vvisit_counterJuče796
mod_vvisit_counterOve sedmice1214
mod_vvisit_counterProšla sedmica4990
mod_vvisit_counterOvaj mjesec13635
mod_vvisit_counterProšli mjesec26122
mod_vvisit_counterUkupno1516802
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Usvojen budžet za 2021. i plan investicija za 2021.godinu PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 31 decembar 2020 12:09

altMilići - Na prvoj posebnoj sjednici SO Milići usvojen je rebalans budžeta za 2020 i budžet za 2021. godinu. Odbornici su takođe usvojili i plan investicija za narednu godinu. Načelnik opštine Milići Marko Savić kaže da budžet za sledeću godinu iznosi 5 670 000 KM dok je investicioni plan oko 9 miliona.

"Mi smo naravno predvidjeli određeno smanjenje prihoda imajući u vidu situaciju sa korona virusom, tako da smo u smanjenom obimu planirali prihode od indirektnih poreza.Planiramo da u nekom narednom periodu, posebno kad formiramo opštinska odjeljenja, radimo na povećanju prihoda" - kaže Savić.

Kada je u pitanju plan investicija za 2021. on je u skladu sa Srednjoročnim planom ulaganja - napominje Savić. "SO Milići je usvojila 2019.godine strateški plan razvoja za naredne četiri godine. Projekti koji su u planu, predviđeni su da se rade u 2021-oj kao i oni projekti koji nisu realizovani u 2020-oj" - kaže Savić.

altOdbornik SDS Bojan Vuković nije podržao prijedlog budžeta za 2021-u kao ni plan investicija.

"SDS nije podržao ove dokumente jer smatramo da nisu prihodi planirani dobro i da su planirani u većem iznosu od realnog. Imaćemo sigurno manji prihod za 500 000 ili 600 000 KM. Druga stvar se odnosni na vodu VIVIA, tj.realnu naplatu koncesije.Imamo mali priliv sredstava po osnovu poreza na nepokretnosti itd." - kaže Vuković.

Na posebnoj sjednici SO Milići usvojen je program zajedničke komunalne potrošnje, plan održavanja i zaštite lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica u naseljima kao i program zimskog održavanja puteva na području opštine. Odbornici su usvojili i prijedlog odluke o utvrđivanju stope poreza na nepokretnosti za 2021-u kao i programe utroška sredstava od naknade za šume i za eksploataciju mineralnih sirovina te program korišćenja sredstava posebnih namjena od vodnih naknada za 2021.godinu. Na sjednici je razriješen v.d. JU Sportski centar Milići Predrag Sušić a za v.d. imenovana Mirjana Todorović, opštinski službenik.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom