top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 12 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas469
mod_vvisit_counterJuče796
mod_vvisit_counterOve sedmice1265
mod_vvisit_counterProšla sedmica4990
mod_vvisit_counterOvaj mjesec13686
mod_vvisit_counterProšli mjesec26122
mod_vvisit_counterUkupno1516853
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Obilježen Dan RS - 09.januar PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 11 januar 2021 11:15

altMilići - Deveti januar, Dan Republike Srpske obilježen je i u opštini Milići. Rukovodstvo opštine Milići i predstavnici Boračke organizacije opštine Milići, položili su cvijeće na centralno Spomen obilježje, nakon što je u Spomen sobi, kod hrama Svetog Oca Nikolaja u Milići, služen parastos poginulim borcima sa područja opštine Milići. Takođe  održan je sastanak opštinskog i rukovodstva opštinske Boračke organizacije a nakon toga posjećeno je pet porodica iz boračke populacije. Načelnik opštine Milići Marko Savić kaže da je program obilježavanja Dana RS ove godine izmijenjen zbog pandemije.

alt"Svim građanima opštine Milići i RS čestitam Dan Republike. Ovo je važan i svečan trenutak u našoj lokalnoj zajednici. Shodno svim epidemiološkim mjerama, ove godine smo promijenili format obilježavanja Dana Republike. U prethodnom periodu imali smo priredbe i narodno veselje a ove godine smo to izostavili. Republika Srpska je dala velike žrtve, 29 000 ljudi je položilo svoje živote u temelje RS. Samo iz opštine Milići, 240 boraca je dalo svoje živote što je veliki doprinos, naše male opštine u stvaranju RS.Mi smo polaganjem vijenaca na centralni Spomenik i parastosom htjeli da se to jednostavno ne zaboravi , da se da doprinos naš obilježavanju i mi ne smijemo zaboraviti stvaraoce RS. Naša je obaveza da sačuvamo RS i da idemo naprijed" - kaže Savić.

Predsjednik boračke organizacije opštine Milići, Dragutin Đuričić kaže da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa lokalnom zajednicom a na sastanku sa rukovodstvom opštine, razgovarano je o najtežim problemima boračke populacije.

alt"Čestitam građanima opštine Milići Dan i krsnu slavu RS. Zajedno sa lokalnom zajednicom i ove godine obilježavamo ovaj dan. Iako smo i u dosadašnjem vremenu imali dobru saradnju sa lokalnom zajednicom, nadamo se dobroj saradnji i dalje. Dogovorili smo se da u narednom periodu rješavamo problematiku boračke populacije koja se najviše odnosi na zdravstveno stanje boraca. Razgovarali smo o potrebi banjskog liječenja boračke populacije jer do sad nismo davali tu mogućnost i načelnik je obećao da će i to biti riješeno" - kaže Đuričić.

Predsjednik SO Milići Predrag Sušić kaže da će lokalna vlast naći načina da obezbijedi dodatna sredstva kako bi riješila neke od mnogobrojnih problema boračke populacije.

"Ovo je veliki dan za nas i treba da mu dajemo veliki značaj. Uz parastos smo odali počast svim poginulim borcima, položli smo cvijeće na centralno Spomen obilježje a nakon sastanka obišli smo 5 porodica iz boračke populacije i dogvorili smo da uz dodatna sredstva ispunimo neke od zahtjeva opštinske Boračke organizacije” - kaže Sušić.

alt

Povodom Dana RS , na prijedlog Boračke organizacije opštine Milići, posjećeno je 5 porodica iz boračke populacije.Jugoslava Malikanovića posjeta je obradovala.

"Hvala na obilasku i mnogo mi je drago da su baš na današnji dan predstavnici opštine i boračke organizacije došli da me posjete. Baš mi je drago” - kaže Malikanović.

U delegaciji koja je posjetila Malikanovića bili su predsjednik SO Milići Predrag Sušić i predsjednik ratnih vojnih invalida opštinskog odbora boračke organizacije Milići Nenad Novaković.

"Ovom prilikom želim da pozdravim sve borce. Došli smo da posjetimo jednog od najboljeg među nama i da mu jednim skromnim poklonom pokažemo da ga nismo zaboravili. Posebno ovom prilikom želim da naglasim da ne treba da zaboravimo borce prve kategorije koji nemaju nikakva primanja i pozivam ovim putem predstavnike kako na lokalnom tako i na republičkom nivou da riješe probleme ove populacije" - kaže Novaković.

Osim Načelnika opštine Milići Marka Savića, oblilježavanju Dana RS ispred opštinske delegacije, prisustvovali su zamjenik načelnika Danijel Kukić, predsjednik SO Predrag Sušić, v.d.načelnika odjeljenja za opštu upravu Marina Mišić, dok su ispred Boračke organizacije opštine Milići bili : predsjednik BO Dragutin Đuričić te Nenad Novaković i Mladen Golić.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom