top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 11 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas471
mod_vvisit_counterJuče796
mod_vvisit_counterOve sedmice1267
mod_vvisit_counterProšla sedmica4990
mod_vvisit_counterOvaj mjesec13688
mod_vvisit_counterProšli mjesec26122
mod_vvisit_counterUkupno1516855
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Obilježen 09.januar - Dan Republike Srpske PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 11 januar 2021 11:39

alt

Vlasenica - Povodom Dana Republike Srpske, delegacija opštine Vlasenica i predstavnici boračkih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, položili su cvijeće i prislužili svijeće na vlaseničkom Boračkom groblju. Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević pozvao je na jedinstvo u očuvanju RS.

"Ovo jesu teška vremena ali moramo biti zajedno bez obzira kojoj političkoj opciji pripadamo, u očuvanju Republike Srpske. Ne smijemo zaboraviti sve one koji su dali živote za RS, koji su dali svoje dijelove tijela i sve borce koji su preživjeli. Ja kao načelnik trudim se da pomognem ovoj populaciji i to ću raditi i dalje. Deveti januar je za nas bitan datum i nosimo ga u srcu i naš je zadatak da to prenesemo i na generacije koje dolaze. Takođe, naš cilj je i da ekonomski jačamo RS kako bi ona bila jaka a samim tim i uslovi za život naših građana bolji" - kaže Kraljević.

Predsjednik SO Vlasenica Goran Đurić kaže da je 9. januar, sigurno jedan od najbitnijih praznika RS.

"Evo danas smo izašli na jedno najsvetije mjesto, Boračko groblje, položili cvijeće i odajemo svu zahvalnost ovim ljudima, koji su svoj život stavili na branik RS i omogućili nam da živimo u miru" - kaže Đurić.

altPredsjednik Boračke organizacije opštine Vlasenica Mile Simanić, 09.januar, smatra danom slobode I danom budućnosti.

"Uvijek ćemo obilježavati ovaj praznik jer je to za nas dan slobode, dan života i dan budućnosti i to moramo pokazati svima koji su protiv obilježavanja ovog datuma a onima koji nas nasleđuju, na ovaj način poručujemo da moraju da nastave da obilježavaju ovaj dan, dan slobode Srpskog naroda" - kaže Simanić.

Istu poruku ima i predsjednik udruženja RVI opštine Vlasenica Milenko Mišić.

"Mi nismo žalili svoje živote da bismo stvorili za našu djecu mjesto dobrog života. Evo okupili smo se da obilježimo ovaj dan i da se podsjetimo šta se desilo prije 29 godina" - kaže Mišić.

Radomirka Duvnjak supruga poginulog borca napominje da za porodice poginulih boraca obilježavanje Dana RS, predstavlja poštovanje prema borcima koji su dali svoje živote za RS.

"Jedino smo ogorčeni što za srpske žrtve niko ne odgovara, šro pravosudni organi ne rade svoj posao. Ako se misli neki suživot i pomirenje i mi želimo da se i naše žrtve poštuju i uvažavaju" - kaže Duvnjak.

Povodm 09.januara u večernjim satima je na Trgu u Vlasenici organizovan vatromet.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom