top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 12 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas297
mod_vvisit_counterJuče573
mod_vvisit_counterOve sedmice2702
mod_vvisit_counterProšla sedmica4636
mod_vvisit_counterOvaj mjesec15584
mod_vvisit_counterProšli mjesec23011
mod_vvisit_counterUkupno1586029
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Pogoršana epidemiološka situacija - 12 zaraženih PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 05 mart 2021 10:23

altMilići - Na području opštine Milići virus korona je danas potvrđen kod 12 osoba a za dvije se čekaju rezultati. U izolaciji je 18 osoba a dvije koje imaju srednje tešku kliničku sliku su hospitalizovane – izjavio je, nakon danas održane sjednice opštinskog Štaba za vanrednde situacije, načelnik opštine i komandant štaba Marko Savić.

„Ovo je jedan period kad imamo progresiju virusa na području opštine. Među zaraženima su jedno dijete predškolskog uzrasta i jedna beba. Dijete koje je zaraženo pohađalo je vrtić, tako da je zbog toga rad ove predškolske ustanove, po preporuci epidemiologa HES-a doma zdravlja, obustavljen na 7 dana" - kaže Savić.

U cilju sprečavanja širenja zaraze virusom korona , Štab je danas donio i nekoliko zaključaka. "Prvi se odnosi na roditelje čija djeca su pohađala vrtić. Apelujemo na njih da djecu što je moguće više izoluju u narednih sedam dana. Sutra su zadušnice i vjerujemo da će koncetracija ljudi biti velika, tako da apelujemo na građane da poštuju epidemiološke mjere i da drže socijalnu distancu. Takođe, apelujemo i na građane da se pridržavaju epidemioloških mjera i prilikom obilježavanja 08.marta." - napominje Savić i podsjeća da je Štab za vanredne situacije opštine Milići potvrdio zaključke sa juče održane sjednice Republičkog štaba koje se odnose na zabranu izvođenja muzike uživo u ugostiteljskim objektima i zabranu rekreativnih aktivnosti u dvoranama. "Tako da je do 11.marta u Sportskoj dvorani u Milićima zabranjen rekreativni sport" - kaže Savić.

Od početka pandemije, na virus korona je u Milićima bilo pozitivno 164 osobe a tri su preminule od posledica COVID-19.

Poslednje ažurirano petak, 05 mart 2021 10:27
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom