top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 22 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas295
mod_vvisit_counterJuče573
mod_vvisit_counterOve sedmice2700
mod_vvisit_counterProšla sedmica4636
mod_vvisit_counterOvaj mjesec15582
mod_vvisit_counterProšli mjesec23011
mod_vvisit_counterUkupno1586027
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Epidemiološka situacija loša - 18 pozitivnih PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 12 mart 2021 11:56

altMilići - Trenutna epidemiološka situacija na području opštine Milići je loša – konstatovano je nakon danas održane sjednice Štaba za vanredne situacije opštine Milići. Načelnik opštine Marko Savić kaže da je 18 osoba pozitivno na virus korona, od toga tri lica su hospitalizovana. U izolaciji se nalazi 31 osoba a za dvije se čekaju rezultati.

"Moram konstatovati da je ovo najteži momenat od kada je pandemija počela. Danas smo uskladili mjere sa odlukama Republičkog štaba, što je jedan od zaključaka sa današnje sjednice. Drugi zaključak je da se građani sa pojavom prvih simptoma COVID-19, odmah jave porodičnom ljekaru. Takođe, razgovarali smo i o programu vakcinacije. Važno je da građani znaju da se mogu prijaviti preko timova porodične medicine za vakcinaciju. Tri medicinske sestre iz doma zdravlja su prošle obuku za provođenje vakcinacije a danas smo zadužili nekoliko osoba da obezbijede logističko-tehničke uslove za provođenje plana vakcinacije" - kaže Savić.

alt

Ono što se pojavljuje kao problem, jeste registracija kontakata zaraženih osoba. Dešava se da osobe koje su pozitivne na COVID 19, ne prijave sve kontakte što dodatno epidemiološku situaciju komplikuje.

"Zato upućujemo apel građanima da objektivno i realno prijavljuju broj kontakata, jer nemoguće je da od 18 zaraženih imamo samo 31 osobu koja je bila u kontaktu sa nekim od pozitivnih lica. Napomenuću da se kontakti daju 48 h prije pojave prvih simptoma " - ističe Savić i dodaje da je prošlog vikenda Republička inspekcija kontrolisala primjenu epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima i tom prilikom, jedan ugostiteljski objekat je zatvoren. "Kazna je izrečena jer je u objektu zatečen veći broj lica u odnosu na uslove prostora, u drugim kontrolisanim objektima nisu uočene veće nepravilnosti a mi ćemo svakako pojačati kontrole od strane komunalne policije i opštinske inspekcije" - kaže Savić.

Kada je u pitanju održavanje izbora za članove Savjeta MZ koji su zakazani za 21.mart, Savić kaže da je stav opštinskog Štaba da nema prepreka za njihovo sprovođenje uz strogo poštovanje epidemioloških mjera. "Naravno ovi izbori nemaju obim opštih izbora ni po broju birača ni po vremenskom trajanju, tako da nema prepreka za njihovo bezbjedno održavanje" - zaključio je Savić.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom