top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 25 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas327
mod_vvisit_counterJuče573
mod_vvisit_counterOve sedmice2732
mod_vvisit_counterProšla sedmica4636
mod_vvisit_counterOvaj mjesec15614
mod_vvisit_counterProšli mjesec23011
mod_vvisit_counterUkupno1586059
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Građani biraju članove Savjeta u 7 Mjesnih zajednica PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 16 mart 2021 11:28

altMilići - Izbori za članove Savjeta MZ-a u opštini Milići biće održani u nedjelju 21.marta a građani će imati priliku da izaberu svoje predstavnike u 7 mjesnih zajednica. Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Milići Vladan Trivković kaže da se ukupno 47 kandidata nalazi na izbornim listama.

"Zbog razlike u broju birača u dvije mjesne zajednice, Milići i Derventa će se birati po 7 članova Savjeta a u ostalim po 5. Kandidate su delegirali politički subjekti i jedno udruženje građana a zakonski propisi omogućavaju da kandidate predlože politički subjekti, udruženja građana i građani direktno" - kaže Trivković.

Što se tiče glasanja, Trivković objašanjava da građani mogu zaokružiti onoliko kandidata koliko se bira u Savjet mjesne zajednice."Dakle u MZ Milići i Derventa maksimalno po 7 a u ostalim MZ maksimalno po 5 članova. Samo u slučaju da se zaokruži veći broj kandidata od broja koji se bira u Savjet, onda je listić nevažeći" - pojašnjava Trivković.

S obzirom da je u toku pandemija virusa korona i na snazi su epidemiološke mjere, Trivković napominje da je potrebno poštovati mjere i prilikom dolaska na biračko mjesto.

"Ja bih zamolio naše građane da se drže uputstava Republičkog i Opštinskog štaba, da vode računa o fizičkoj distanci i da sa zaštitnim maskama dođu na biračka mjesta a mi smo obezbijedili dezinfekciona sredstva i zaštitnnu opremu za članove biračkih odbora.Ovog puta nemamo mobilni tim, jer to zakonski propisi ne predviđaju, tako da pozivam sve građane koji mogu da dođu na biračko mjesto i da glasaju, kako bi Savjeti mjesnih zajednica imali veći uticaj na kreiranje lokalnih politika. Nadam se da ćemo uspjeti animirati građane da izađu u što većem broju kako bi izbori bili važeći. Potrebno je da na svakom biračkom mjestu, odnosno Mjesnoj zajednici minimalna izlaznost bude  5%. Ukoliko se ne zadovolji ovaj kriterijum izbori se ponavljaju u roku od dvije sedmice" - kaže Trivković i dodaje da će OIK primati žalbe ukoliko ih bude bilo, u pisanoj formi sa obrazloženjem, te da je u obavezi da na žalbu ili prigovor odgovori u roku od 48 sati.

Preliminarni rezultati izbora biće poznati 22.marta a nakon što rezultati izbora budu konačni, izabrani članovi Savjeta Mjesnih zajednica biraju presjednika MZ - podsjeća Trivković. "14 dana nakon završenih izbora, obaveza je OIK-a da sazove sjednicu Savjeta Mjesnih zajednica, na kojoj će članovi Savjeta, između sebe, na njihov prijedlog, birati predsjednika Savjeta Mjesne zajednice" - kaže Trivković.


Pravo glasa na izborima za članove Savjeta Mjesnih zajednica na području opštine Milići, prema izvodu iz Centralnog biračkog spiska ima 7481 birač . Izbori za članove savjeta MZ biće održani u nedjelju 21.marta od 08 do 16 časova a birači mogu izvršiti provjeru mjesta glasanja pozivom na broj 056/745-231.


Imena kandidata za članove Savjeta Mjesnih zajednica možete pogledati na sledećem linku :

http://opstinamilici.org/fajlovi/redosled_kandidata_mz.pdf

Poslednje ažurirano utorak, 16 mart 2021 11:48
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom