top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 20 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas294
mod_vvisit_counterJuče573
mod_vvisit_counterOve sedmice2699
mod_vvisit_counterProšla sedmica4636
mod_vvisit_counterOvaj mjesec15581
mod_vvisit_counterProšli mjesec23011
mod_vvisit_counterUkupno1586026
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Apel građanima da poštuju epidemiološke mjere - 33 pozitivno, jedna osoba preminula PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 19 mart 2021 11:34

altMilići - Na području opštine Milići , ukupno 33 osobe su pozitivne na virus korona a jedno lice je preminulo od posledica izazvanih virusom COVID-19, dok su dvije osobe trenutno na respiratoru - potvrdio je načelnik opštine Milići Marko Savić nakon danas održane sjednice Opštinskog štaba za vanredne situacije.

"U toku mjeseca marta mi smo imali 10 lica koja su bila na bolničkom liječenju i to dovoljno govori o ozbiljnosti ovog talasa koji imamo. Poređenja radi, između ove dvije sjednice, znači u roku od 7 dana, mi smo imali porast broja zaraženih za 19, što je svakako zabrinjavajuće. Smatramo da treba staviti akcenat na poštovanje propisanih mjera i s tim u vezi mi smo definisali i zaključak da dodatno pojačamo inspekcijsku kontrolu i da se u skladu sa preporukama Republičkog štaba, formiraju timovi, sastavljeni od inspekcijskih organa, komunalne policije i policije, da kroz zajednički rad se pokuša doprinijeti boljem poštovanju epidemioloških mjera i smanjenu širenja pandemije. Pojačane kontrole će obuhvatiti i poštovanje mjera u javnom prevozu" - kaže Savić.

altNa sjednici je bilo riječi i o obilježavanju 31.marta, Dana opštine Milići i zaključeno je da će ovaj datum biti obilježen u onom obimu u kojem to bude dozvoljavala epidemiološka situacija – napominje Savić.

"Kako su sve epidemiološke mjere produžene do 25.marta, stav je Štaba da se planirane kulturne manifestacije odlože a da se samo održi Svečana sjednica i eventualno pojedini događaji koji neće okupiti veliki broj ljudi" - ističe načelnik Savić.

S obzirom da je počeo i Vaskršnji post i da se očekuje veći broj ljudi u crkvama, Republički štab je donio naredbu usmjerenu ka vjerskim isntitucijama u kojoj se traži striktno poštovanje epidemioloških mjera prilikom vjerskih obreda.

Načelnik opštine Milići Marko Savić je apelovao na građane da poštuju epidemiološke mjere i pozvao ih da se prijave za vakcinaciju. "Imunizacija zdravstvenih radnika je počela. Juče su i zdravstveni radnici iz Milića vakcinisani u našoj Higijensko epidemiološkoj službi. Mi smo na prošloj sjednici Štaba definisali zaključak da se obezbijede logistički uslovi za provođenje vakcinacije i to je urađeno, tako da budemo spremni za početak vakcinacije, koja će se najverovatnije obavljati u objektu Sportske dvorane u Milićima" - kaže načelnik Savić.


САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Након одржане 31. сједнице, Општински штаб за ванредне ситуације, усвојио је следеће закључке:

  1. Општински штаб за ванредне ситуације позива грађане да се понашају одговорно и поштују мјере за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона (covid-19) прописане закључком Штаба за ванредне ситуације Републике Српске од 18.03.2021. године.
  2. Општински штаб за ванредне ситуације упућује препоруку вјерским институцијама да се приликом провођења обреда у вјерским објектима придржавају свих прописаних епидемиолошких мјера.
  3. Општински штаб за ванредне ситуације донио је закључак да се по препоруци Републичког штаба за ванредне ситуације формирају тимови (Комуналана полиција – Инспекција – Министарство унутрашњих послова) који ће у наредном периоду с обзиром на пораст броја заражених вршити појачану контролу у угоститељским објектима и средствима јавног превоза.
  4. Општински штаб за ванредне ситуације донио је закључак да се поводом обиљежавања дана Општине Милићи (31.03.2021. године), одложе све планиране активности осим свечане сједнице.


Poslednje ažurirano petak, 19 mart 2021 11:36
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom