top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 17 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas319
mod_vvisit_counterJuče573
mod_vvisit_counterOve sedmice2724
mod_vvisit_counterProšla sedmica4636
mod_vvisit_counterOvaj mjesec15606
mod_vvisit_counterProšli mjesec23011
mod_vvisit_counterUkupno1586051
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Juče zasjedao Štab - ove sedmice dezinfekcija javnih objekata PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 23 mart 2021 12:48

altMilići - Epidemiološka situacija na području opštine Milići i dalje je nepovoljna što potvrđuje podatak da je zaključno sa jučerašnjim danom ukupno 36 osoba bilo pozitivno na COVID 19 a 62 u izolaciji.Samo za vikend, virus je potvrđen kod 12 osoba - izjavio je nakon juče održane sjednice Štaba za vanredne situacije opštine Milići, načelnik opštine Marko Savić.

"Po broju zaraženih, kada gledamo prebivalište, najviše je zaraženih u Milićima - 25, dok je u ostalim naseljenim mjestima situacija nešto bolja. Konkretno u Mišićima imamo pet zaraženih, Lukavici dvoje, po jedno lice u Lukić Polju, Rovašima, Dubničkom Mostu i Derventi. Ono što smo ponovo konstatovali na sjednici Štaba je da i dalje postoji problem oko prijavljivanja kontakata. I dalje građani koji se zaraze virusom ne prijavljuju realno kontakte i to dodatno komplikuje epidemiološku situaciju"- naglašava Savić.

Jedan od zaključaka Štaba je da u evidentiranju osoba sa kojima su zaraženi bili u kontaktu, Higijensko-epidemiološkoj službi (HES) u narednom periodu pomognu ljekari porodične medicine, inspekcijski organi, komunalna policija i policija da bi se lica koja imaju simptome na vrijeme uputila u izolaciju, kako bi bilo spriječeno dalje širenje virusa.

"Takođe definisali smo i jedan zaključak vezan za dezinfekciju javnih objekata. Neki javni objekti su već dezinfikovani a ostali će biti u narednom periodu. Pozivamo i Zajednice etažnih vlasnika (ZEV) da se prijave kod Jelice Popović , i da ako smatraju da je potrebno, preuzmu dezinfekciona sredstva i izvrše dezinfekciju zajedničkih prostorija u stambenim zgradama. U Šalter sali opštine Milići ćemo dograditi i dio dezo-barijere kako bi se smanjila mogućnost transmisije virusa" - kaže Savić.


I nakon ove sjednice Štaba građanima je upućen apel da poštuju epidemiološke i druge mjere kako bi se širenje virusa smanjilo.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

 

Након одржане 32. сједнице, Општински штаб за ванредне ситуације, усвојио је следеће закључке:

  1. Општински штаб за ванредне ситуације позива грађане да се понашају одговорно и поштују мјере за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона (covid-19) прописане закључком Штаба за ванредне ситуације Републике Српске од 21.03.2021. године.
  2. Општински штаб за ванредне ситуације упућује апел зараженим лицима да  пријављују лица са којима су били у непосредном контакту.
  3. Општински штаб за ванредне ситуације донио је закључак да се појача надзор над провођењем мјера донесених 21.03.2021. године.
  4. Општински штаб за ванредне ситуације донио је закључак да се изврши дезинфекција свих јавних објеката, као и да ЗЕВ изврше дезинфекцију својих заједничких просторија (ЗЕВ може материјал за дезинфекцију преузети у Општинској управи).
  5. Општински штаб за ванредне ситуације донио је закључак да ће Комунална полиција, Инспекцијски органи и припрадници МУП ПС Милићи пружати логистичку помоћ ХЕС служби.

 


Poslednje ažurirano utorak, 23 mart 2021 12:52
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom