top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 17 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas337
mod_vvisit_counterJuče573
mod_vvisit_counterOve sedmice2742
mod_vvisit_counterProšla sedmica4636
mod_vvisit_counterOvaj mjesec15624
mod_vvisit_counterProšli mjesec23011
mod_vvisit_counterUkupno1586069
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Za vakcinaciju prijavljeno 230 osoba starijih od 65 godina PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 24 mart 2021 10:23

alt
alt

alt
Milići - Epidemiološka situacija na području opštine Milići tokom ovog mjeseca je nepovoljna što potvrđuju i podaci o broju zaraženih a zaključno sa jučeranjim danom ukupno 32 osobe su pozitivne na COVID 19 a 96 je u izolaciji . Vakcinacija stanovništva još nije počela a u procesu imunizacije su zdravstveni radnici milićkog Doma zdravlja te Bolnice I Specijalističkog centra "Boksit" – kaže Ljiljana Živković sanitarno-ekološki tehničar HES doma zdravlja "Sveti Nikola" Milići.

“Mi smo trenutno u fazi vakcinacije zdravstvenih radnika s tim da je dio radnika vakcinisan u Srbiji a prošle nedjelje je završena I njihova revakcinacija. Što se tiče vakcinacije u domu zdravlja, prošle nedjelje smo vakcinisali ukupno 15 zdravstvenih radnika a revakcinacija drugom dozom planirana je 1.aprila ”- kaže Živkovićeva I naglašava da je dom zdravlja uputio poziv građanima, prvenstveno starijim od 65 godina, da se ukoliko žele, prijave za vakcinaciju preko timova porodične medicine .

“Lica preko 65 godina mogu se prijaviti preko timova porodične medicine na broj telefona 056/741-025 I do sada je prijavljeno 230 lica starijih od 65 godina i 79 lica do 65 godina. Uputili smo I dopis svim institucijama, većim preduzećima I javnima ustanovama da nam dostave broj, svojih zaposlenih koji su zainteresovani za vakcinaciju. Trenutno imamo Sputnjik-V vakcinu.”- kaže Živkovićeva.

Tri medicinske sestre iz doma zdravlja su prošle obuku za provođenje vakcinacije a opštinska uprava pružiće logističku I tehničku podršku. “Epidemiološka situacija koja je nepovoljna usporava nam pripreme za početak vakcinacije. Plan smo napravili a prema prioritetima prvo će se vakcinisati lica starija od 65 godina I to prema sledećem rasporedu: osobe od 80 godina I starije, zatim od 75 do 79 godina, od 70 do 74 godine I osobe od 65 do 69 godina. Sledeća prioritetna grupa su osobe sa hroničnim bolestima, zatim nastavno osoblje, policija I zaposleni na poslovima od javnog značaja “ - kaže sanitarno-ekološki tehničar u HES doma zdravlja “Sveti Nikola” Milići, Ljiljana Živković.

Poslednje ažurirano sreda, 24 mart 2021 10:33
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom