top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 12 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas306
mod_vvisit_counterJuče573
mod_vvisit_counterOve sedmice2711
mod_vvisit_counterProšla sedmica4636
mod_vvisit_counterOvaj mjesec15593
mod_vvisit_counterProšli mjesec23011
mod_vvisit_counterUkupno1586038
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Epidemiološka situacija i dalje nepovoljna - u toku pripeme za vakcinaciju PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 30 mart 2021 09:33

altMilići - Na sjednici Štaba za vanredne situacije opštine Milići, koja je održana juče, konstatovano je da je i dalje epidemiološka situacija nepovoljna. Uz  usklađivanje mjera Opštinskog sa Republičkim štabom, usvojeni su i dodatni zaključci a jedan od njih je proširenje kapaciteta kovid ambulante zbog povećanog broja zaraženih – kaže načelnik opštine Milići Marko Savić.

"Donesen je zaključak da se pojača inspekcijski nadzor poštovanja epidemioloških mjera, mada nemamo kršenja na području opštine Milići, s obzirom da lokali i ne rade, ali date su smjernice da se povede računa o okupljanjima na privatnim posjedima i da se kontroliše poštovanje mjera u restoranima za ishranu radnika. Takođe, obavezno je i mjerenje tjelesne temperature radnicima pri dolasku na posao, neki privredni subjekti to rade ali ima i onih koji to ne praktikuju. Mi smo spremni ustupimo toplomjere privrednim subjektima ukoliko nisu u prilici da ih nabave." - kaže Savić i ponovo podsjeća da je i dalje problem neprijavljivanje kontakata od strane osoba koje su zaražene virusom. "I u tom smjeru smo ponovo donijeli zaključak da se HES službi od strane Komunalne policije, Inspekcijskih organa i pripradnika MUP PS Milići pruži logistička pomoć u evidentranju tih osoba, a jedan od zaključaka je i pomoć  od strane Opštinske organizacije Crvenog krsta, socijalno ugroženim kategorijama stanovnika, koji se nalaze u izolaciji" - pojašnjava Savić.

Zaključno sa jučerašnjim danom (29.03.2021.), broj zaraženih virusom korona na području opštine Milići iznosio je 36 a 83 osobe su u izolaciji. Prama strukturi, po 15 oboljelih je iz kategorije zaposlenih i penzionerske populacije, a ostatak iz reda nezaposlenih - napominje Savić.

"Tri lica su hospitalizovana, jedno je na respiratoru. Nažalost u prethodnom periodu smo imali i jedan smrtni slučaj. Ovo je trenutno najnepovoljniji epidemiološki period jer samo u martu smo imali ukupno 62 osobe pozitivne na KOVID-19 , što je više od  ¼Â  ukupno oboljelih od početka pandemije (221 osoba). Tokom ovog mjeseca 14 osoba je liječeno u bolnici" - ističe Savić i dodaje da su u opštini Milići u toku pripreme za početak vakcinacije.

https://www.opstinamilici.org/index.php/1051-saopstenje-za-javnost-opstinskog-staba-za-vanredne-situacije-26

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST OPŠTINSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Nakon održane 33. sjednice, Opštinski štab za vanredne situacije, usvojio je sledeće zaključke:

  1. Opštinski štab za vanredne situacije poziva građane da se ponašaju odgovorno i poštuju mjere za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona (covid-19) propisane zaključkom Štaba za vanredne situacije Republike Srpske od 26.03.2021. godine.
  2. Opštiniski štab za vanredne situacije upućuje apel zaraženim licima da prijavljuju lica sa kojima su bili u neposrednom kontaktu.
  3. Opštinski štab za vanredne situacije donio je sledeće zaključke:
    Da se izvrši nadzor nad privrednim društvima koja u okviru svojih poslovnih objekata imaju restorane za ishranu radnika.
  4. Da privredni subjekti prilikom ulaska u svoje poslovne prostorije kao mjeru sprečavanja širenja virusa organizuju obavezno mjerenje temperature za radnike (digitalne toplomjere mogu putem reversa preuzeti u zgradi Opštinske uprave).
  5. Da se pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovnika može izvršiti uz pomoć Opštinske organizacije Crvenog krsta.
  6. Da se dio opreme iz SC „Milići“ prebaci u Dom zdravlja „Sv. Nikola “ kao dio pomoći zbog pogoršane epidemiološke situacije.
  7. Da se HES službi od strane Komunalne policije, Inspekcijskih organa i pripradnika MUP PS Milići pruži logistička pomoć.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom