top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 14 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas306
mod_vvisit_counterJuče573
mod_vvisit_counterOve sedmice2711
mod_vvisit_counterProšla sedmica4636
mod_vvisit_counterOvaj mjesec15593
mod_vvisit_counterProšli mjesec23011
mod_vvisit_counterUkupno1586038
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Obilježen 31.mart - Dan opštine Milići PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 01 april 2021 12:02

altMilići - Polaganjem cvijeća na centralno Spomen obilježje i uručivanjem priznanja zdravstvenim ustanovama u Milićima je obilježen 31. Mart - Dan opštine. Priznanje "Zlatni grb opštine Milići" sa "Poveljom opštine Milići", dodijeljeno je domu zdravlja "Sveti Nikola" Milići i Specijalističkom centru kompanije "Boksit".

Cvijeće na centralno Spomen obilježje položili su zajedno predstavnici lokalne uprave i opštinske Boračke organizacije. Predsjednik Boračke organizacije opštine Milići Dragutin Đuričić kaže da je dosadašnja saradnja sa lokalnom vlašću bila dobra. "Želim da i dalje nastavimo saradnju u pravcu u kojem je do sada išla jer kad zajedno riješavamo probleme onda je to i brže i lakše. Ovom prilikom pozvao bih borce da apliciraju na Javni poziv koji će biti raspisan u petak 02.aprila. Za sve informacije na raspolaganju im je kancelarija boračko-invalidske zaštite u opštini Milići" - kaže Đuričić.

Načelnik opštine Milići Marko Savić podsjetio je da je 231 borac dao život za očuvanje i odbranu opštine Milići koja je nastala u samo preskozorje ratnih dešavanja u BiH. "Trudimo se da unaprijedimo saradnju sa Boračkom organizacijom i da na neki način tamo gdje možemo i pomognemo. Na godišnjem nivou za projekte Boračke organizacije izdvajamo oko 70 000 KM i nadam se da će Javni pozivi koji su u najavi poboljšati položaj boračke populacije" - kaže Savić.

altNakon polaganja cvijeća na centralno Spomen obilježje, uručena su opštinska priznanja. Predsjednik Skupštine opštine Milići Predrag Sušić je podsjetio da je ove godine, Skupština opštine Milići odlučila da priznanja, na prijedlog Komisije za nagrade i priznanja, dodijeli zdravstvenim ustanovama koje su dale i daju veliki doprinos u borbi sa pandemijom. "Priznanje "Zlatni grb opštine Milići" sa "Poveljom opštine Milići", dodijeljeno je domu zdravlja "Sveti Nikola" Milići i Specijalističkom centru lompanije "Boksit" jer smatram da su zdravstveni radnici to i zaslužili. Mislim da će im ovo priznanje biti podstrek u daljem radu" - kaže predsjednik SO Milići Predrag Sušić.

altPriznanje je uručeno direktorici doma zdravlja „Sveti Nikola“ dr Tanji Sušić i rukovodiocu RJ Specijalistički centar Kompanije „Boksit“ Milići dr Svetozaru Marinkoviću, za izuzetan doprinos očuvanju zdravlja građana opštine Milići i smanjenju negativnog uticaja virusa covid-19 u 2020.godini.

„Čast i zadovoljstvo mi je kao odgovorno lice ispred Doma zdravlja „Sveti Nikola“ Milići primiti ovo priznanje od opštine Milići i zahvaljujem se na tome. Mi i sa nagradama i bez nagrada dajemo i daćemo sve od sebe i svoj maksimum i u daljem periodu, iako je otežano funkcionisanje doma zdravlja zbog ljudskih resursa" - istakla je dr Sušić.

Rukovodilac Specijalističkog centra kompanije "Boksit" Milići dr Svetozar Marinković kaže da će priznanje biti podstrek za zaposlene u ovoj zdravstvenoj ustanovi. "Mogu da kažem da se rad zdravstvenih radnika vidi samo u kriznim vremenima. Ja bih to uporedio sa radom domaćice - kad radi ništa se ne vidi a kad ne radi nastaje haos. Još bih rekao da je kompanija "Boksit" pokazala da je "korak ispred", jer je formirala zdravstvene ustanove u okviru kompanije, što je ojačalo zdravstvene kapacitete u Milićima, posebno u doba pandemije" - istakao je dr Marinković.

altGovoreći o investicijiama u opštini Milići, načelnik opštine Marko Savić je rekao da je pandemija virusa korona, osim na zdravlje stanovništva, uticala na ekonomiju ali da nije zaustavila projekte." I 29. rođendan opštine Milići obilježavamo boreći se sa virusom korona. Pandemija je uticala na sve segmente života. Privreda se nalazi u izuzetno teškom i složenom momentu poslovanja i ja bih apelovao na više nivoe vlasti da nađu način da pomognu privredi jer samo očuvanjem privrednih aktivnosti i radnih mjesta možemo na kvalitetan način izaći iz ove pošasti. Ono što mogu da kažem je da nismo zaustavljali projekte, počev od uređenja obale Jadra (2 600 000 KM), preko rekonstrukcije vodovodne mreže (1 100 000 KM), putne infrastrukture u koju je uloženo preko 3,5 miliona KM te 600 000 KM za sanaciju gradskih ulica. Osim infrastrukturnih projekata napomenuću da smo stvorili uslove za otvaranje pogona "Jugotex" gdje je počela obuka radnica. Sve ove aktivnosti trebale bi da imaju odgovor na jedan od najvećih problema - nezaposlenost" - izjavio je načelnik opštine Milići Marko Savić.


U čestitki povodom Dana opštine Milići, načelnik opštine i predsjednik Skupštine opštine, građanima su poželjelji prije svega dobro zdravlje !

31. mart kao Dan opštine, ustanovljen je 2012. godine, jer je na ovaj datum , 1992. godine prvi put zasjedala skupština opštine Milići.


Poslednje ažurirano četvrtak, 01 april 2021 12:05
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom